Braconaj in Lunca Dunarii. Mii de pasari ucise, pentru a deveni delicatese in Italia

0
433
Braconaj in Lunca Dunarii. Mii de pasari ucise, pentru a deveni delicatese in Italia
Braconaj in Lunca Dunarii. Mii de pasari ucise, pentru a deveni delicatese in Italia

Sub pretextul unor calatorii de placere prin Lunca Dunarii, mai multi italieni au iesit la braconaj si au impuscat cu arme interzise peste o mie de pasari: mierle, fazani si prepelite.

Cand au fost prinsi de politisti la Cernavoda, toata prada era ambalata si urma sa ajunga la restaurante din peninsula.
15 vanatori sunt audiati si pot ajunge la puscarie, pentru ca au pus la pamant stoluri intregi, fara nicio autorizatie, in perioada de prohibitie.
Cu asemenea dispozitive, montate in liziera padurilor sau in stufarisuri, stoluri intregi de pasari erau ademenite spre pustile braconierilor.
In camerele de hotel ale italienilor, anchetatorii au gasit un arsenal impresionant: 20 de arme si 7.000 de cartuse.
Grav este ca foloseau niste cartuse care transformau, de fapt, vanatoarea, intr-un macel.

In loc sa tinteasca asupra unei pasari in zbor, dand celorlalte o sansa de supravietuire, italienii trageau o ploaie de alice si cu un singur foc faceau prapad intr-un stol intreg.

In cele doua hoteluri din Cernavoda unde s-au cazat, ofiterii au gasit si pasarile in frigidere, pregatite pentru transport.
Nu este pt prima data cand italienii fac prapad in padurile de la noi, zonele preferate de braconieri erau arii protejate, iar fiecare vanatoare se termina cu mii de pasari ucise.

Pe piata neagra, mierlele se vand cu 90 de euro kilogramul, prepelitele cu 100 de euro, iar fazanii cu 300 de euro kilogramul. Toate ajung, ca delicatese, in restaurantele italiene.

Anchetatorii urmaresc aceasta retea de peste o luna si jumatate, iar stolurile de pasari au fost masacrate, de sambata incoace, in zona Cernavoda – Ostrov – Baneasa – Seimeni.

Atat sediul AJVPS din Constanta va fi cercetat, cat si mai multe magazine de arme si munitii din Bucuresti si din Cluj, de unde se banuieste ca reteaua se aproviziona ilegal. Cei 15 italieni risca inchisoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.