Poluare cu produse petroliere in New Jersey, dupa ce un depozit a fost avariat de ciclonul Sandy

Poluare cu produse petroliere in New Jersey, dupa ce un depozit a fost avariat de ciclonul Sandy

Rafinaria Motiva a anuntat autoritatile ca aproximativ 1.135 de metri cubi de produse petroliere s-au deversat la instalatia sa de la Sewaren, in statul New Jersey, dupa sosirea ciclonului Sandy, a anuntat un purtator de cuvant al Pazei de Coasta, relateaza CNN.

Scurgerea a avut loc dupa spargerea unui depozit, a declarat miercuri pentru CNN Russell Tibbets, din cadrul Pazei de Coasta. Cea mai mare parte a produselor petroliere a fost oprita de un container de rezerva, a adaugat el.

Shell, care detine o parte din Motiva, a anuntat anterior ca cel putin doua containere pentru depozitarea unor produse petroliere au fost avariate la terminalul Motiva de la Sewaren. Potrivit companiei, cantitatea de produse scurse este necunoscuta, dar nu s-au produs si alte incidente. Sewaren se afla peste drum de Staten Island.

„Mijloace mobilizate anterior continua sa limiteze scurgerea produselor (petroliere) in Woodbridge Creek, adiacent instalatiei”, a anuntat Shell intr-un comunicat.

Paza de Coasta supravegheaza operatiunile de curatare intreprinse de catre Motiva. Camioane dotate cu pompe si aproximativ 100 de muncitori participa la acest efort. Paza de Coasta, Motiva si oficiali din New Jersey actioneaza in vederea stabilirii cantitatii deversate, a mai precizat Tibbets.

Shell a anuntat ca unele terminale din New Jersey si New York au fost inundate din cauza furtunii si unor pene de electricitate.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente