Elevii ieseni, primii la reciclare

Elevii ieseni, primii la reciclare

De la deschiderea unui proiect pe teme de mediu, cel mai rapid s-au mobilizat unitatile de invatamant din judetele Iasi, Botosani si Suceava,

Peste 350 de scoli si 10.000 de copiii din Bucuresti si 24 de judete din tara s-au alaturat deja proiectului educational de mediu „Patrula de reciclare”, la 15 zile de la inceperea inscrierilor. Patrula de Reciclare este programul de educatie ecologica centrat pe colectarea Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) al Asociatiei Romane pentru Reciclare – RoRec, desfasurat in unitati de invatamant pre-universitar din toata tara, in parteneriat cu Primariile locale si Inspectoratele Scolare Judetene. „De la deschiderea inscrierilor cel mai rapid s-au mobilizat unitatile de invatamant din judetele Suceava, Botosani si Iasi, unde s-au inscris deja 30 de unitati de invatamant, limita maxima de participare admisa pentru fiecare judet. Foarte aproape se afla brasovenii si timisorenii, cu 24 unitati de invatamant inscrise in Patrula. Urmeaza judetele Teleorman – 23 institutii, Harghita – 20 si Constanta – 17 institutii inscrise”, spun organizatorii..

Elevii inscrisi ca agenti ai Patrulei de reciclare se vor stradui sa informeze si sa educe cat mai multi membri ai comunitatilor lor despre riscurile pastrarii si debarasarii necorespunzatoare de DEEE si ii vor mobiliza sa le aduca la colectare in containerele amplasate in unitatea lor de invatamant. Sub indrumarea profesorilor coordonatori, agentii patrulelor de reciclare au libertatea de a-si pune in aplicare propriile idei pentru a atinge obiectivele programului: ei vor initia campanii de informare si colectare, vor realiza materiale, desene, texte, jocuri tematice, tot atatea mijloace de educare a publicului si stimulare a colectarii DEEE, care, la finalul editiei din mai 2013, le pot aduce premii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente