Autoritatile din Hong Kong le-au cerut locuitorilor sa ramana in case din cauza nivelurilor de poluare din aer

  0
  306
  [caption id="attachment_91592" align="alignright" width="250"]Nivel incredibil al poluarii in Hong Kong Nivel incredibil al poluarii in Hong Kong[/caption]
  Autoritatile din Hong Kong le-au cerut locuitorilor sa ramana in case din cauza nivelurilor de poluare din aer

  Autoritatile din Hong Kong le-au cerut joi locuitorilor acestui teritoriu din sudul Chinei sa ramana in casele lor din cauza nivelurilor de poluare din aer, cele mai ridicate din 1999, cand au fost efectuate primele masuratori, informeaza Agerpres.

  „Este vorba despre cea mai ridicata poluare a aerului inregistrata la Hong Kong de cand /teritoriul/ efectueaza astfel de masuratori in 1999, daca nu luam in calcul norul de praf” legat de un fenomen natural in urma cu doi ani, a declarat Y.F. Chau, purtatoare de cuvant a departamentului de protectie a mediului.

  Celebrii zgarie-nori din Hong Kong erau acoperiti de un nor albicios, iar cerul avea o nuanta de gri, in pofida unui soare puternic.

  ‘Persoanele care sufera de boli cardiace sau respiratorii, persoanele in varsta si copiii trebuie sa isi reduca activitatile in exterior si activitatile lor fizice’, a adaugat purtatoarea de cuvant. Poluarea a fost agravata si de prezenta taifunului Saola in Insula Taiwan, la circa 700 de kilometri est de Hong Kong, au precizat autoritatile.

  Presiunile inalte cresc temperatura si senzatia de caldura, ceea ce se traduce printr-o crestere a nivelurilor de ozon. Militanti ecologisti din teritoriu, care face parte din China, au apreciat joi ca Hong Kongul ar trebui sa inceteze sa mai dea vina pe conditiile meteo si pe uzinele de pe continent pentru aceasta poluare.

  ‘Daca Hong Kongul nu ar produce poluare, conditiile meteo nu ar putea inrautati situatia in asemenea masura’, a subliniat pentru AFP Erica Chan, directoarea campaniei Reteaua aer pur.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.