Poluare la Gura Ocnitei, o conducta de titei s-a spart si a inundat o strada

Poluare la Gura Ocnitei, o conducta de titei s-a spart si a inundat o strada
Poluare la Gura Ocnitei, o conducta de titei s-a spart si a inundat o strada

Vineri, pe o strada din comuna damboviteana Gura Ocnitei s-a produs o scurgere de titei, acesta provenind de la o conducta a Petrom avariata. Echipele Petrom si pompierii au intervenit cat au putut de repede, pentru a preveni extinderea petei de petrol. Din cauza scurgerilor abundente, unda poluanta s-a intins pe o strada intreaga.

Conducta de petrol s-a spart, iar titeiul s-a scurs pe o suprafata de aproximativ doi kilometri. Oamenii spun ca nu este prima poluare de acest gen cu care se confrunta: “Astfel de poluari se intampla destul de des, aici, in zona la noi. Toata strada este plina de titei. Anul trecut prin primavara, terenul unui cetatean a fost distrus din cauza unei scurgeri de titei”, a declarat un cetatean. “Conductele sunt intepate pentru a se putea fura din ele si de aici pleaca totul. Cei abilitati trebuie sa se implice si sa ia masuri”, a declarat un alt cetatean. Muncitorii si pompierii au avut nevoie de mai multe ore pentru curatarea zonei.

In locul unde s-a fisurat conducta s-au montat baraje absorbante pentru a impiedica expansiunea titeiului care a patruns deja in sat. Pe tronsonul poluat nu sunt amplasate surse de apa sau constructii hidrotehnice care sa fie afectate. Momentan nu se stie despre ce cantitate este vorba. Reprezentantii Garzii de Mediu nu au fost la fata locului, insa, contactati telefonic, ne-au prezentat un punct de vedere: “Este o conducta de titei afectata de coroziune si din cauza coroziunii s-au scurs ceva produse petroliere, insemnand apa de zacamant si titei. Problema este rezolvata. S-au impus masuri ca, pana luni, cel mai tarziu sa se curete suprafata afectata. Oricum, solul infestat va fi preluat de o societate care il reconditiona, il vor reda in vechiul circuit. Peste tot conductele de titei sunt vechi”, a declarat Valentin Rizea, comisar Garda de Mediu Dambovita. Pentru ce s-a intamplat, Petrom risca o amenda de pana la 100.000 de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente