Poluare pe raul Arges, in urma unui incident la statia de tratare a apei Budeasa

Reprezentantii Garzii de Mediu, specialisti de la Directia Apelor si militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au intervenit, sambata, pentru a limita poluarea cu substante chimice pe raul Arges, dupa un incident la statia de tratare a apei Budeasa.
poluare pe arges
Poluarea s-a produs sambata, in jurul orei 13.00, in aval de barajul Bascov, in Pitesti, din cauza unui incident la statia de tratare a apei Budeasa, care apartine SC Canal 2000 SA Pitesti. Societatea care alimenteaza Pitestiul cu apa a spalat niste rezervoare si a folosit o cantitate mult mai mare de substante chimice, care contin clor si aluminiu.

Dupa ce si-au dat seama de greseala, angajatii de la SC Canal 2000 SA Pitesti au varsat apa murdara in raul Arges.

Echipele de interventie au decis sa mareasca debitul uzinat din barajul de la Bascov, asigurandu-se o dilutie corespunzatoare pentru cantitatea de clor si aluminiu existenta in raul Arges. Specialistii spun ca surplusul de clor si aluminiu care s-a evidentiat in primele teste de laborator nu afecteaza oamenii, dar poate omori pestii.

Un echipaj al pompierilor pitesteni s-a deplasat cu o barca pneumatica pe raul Arges, intre Bascov si cartierul Popa Sapca, anuntandu-i pe cei care se aflau la pescuit sau la plaja pe malul raului Arges ca sunt probleme cu apa. Oamenii au fost sfatuiti sa nu consume apa si sa nu gateasca pestele care pluteste in deriva.

In cursul dupa-amiezei, poluarea a fost stopata la sursa si urmeaza ca ancheta sa stabileasca imprejurarile care au dus la producerea acestui incident.

Alimentarea cu apa a Pitestiului nu va avea de suferit, pentru ca asigurarea acestor volume de apa se face din lacul de acumulare Budeasa, situat in amonte de zona afectata, au declarat reprezentantii Directiei Apelor Arges Vedea.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente