Poluarea cu produs petrolier de la Portile de Fier a fost sistata

  0
  481
  Poluarea cu produs petrolier de la Porţile de Fier a fost sistată
  Poluarea cu produs petrolier de la Portile de Fier a fost sistata

  Reprezentantii Hidroelectrica P.F.I – Portile de Fier I au anuntat, ieri, ca in amonte de baraj s-ar fi produs un eveniment de poluare cu produs petrolier.

  UPDATE In urma interventiilor efectuate, poluarea accidentala care s-a produs pe fluviul Dunarea, km 943, la Barajul Portile de Fier I, s-a sistat. Nu se constata alte efecte in aval.

  Poluatorul nu a fost identificat pana in prezent.

  ……………………………………………………………..

  La fata locului s-au deplasat reprezentanti de la S.G.A. Mehedinti- compartimentele: GRA – Gospodarirea Resurselor de Apa si Inspectia Apelor pentru a evalua situatia si de a lua masuri de interventie, in vederea atenuarii fenomenului.

  De asemenea, S.H.D. – Sistemul Hidrotehnic Dunare a luat legatura cu observatorii din amonte pentru a verifica cele sesizate. In urma deplasarii reprezentantilor G.R.A. – S.G.A. Mehedinti la Barajul P.F.I., la orele 13.30 s-a confirmat existenta unor pete discontinue de pacura. La fata locului s-au deplasat specialisti ai S.G.A. Mehedinti cu o formatie de interventie operativa care va actiona in vederea neutralizarii substantelor poluante cu 25 saci de spillsorb. Petele dicontinue sunt localizate de-a lungul barajului pe 100 m si o latime de 30 m, intre campurile deversoare 4–10. In momentul de fata, in amonte si aval de baraj nu a fost semnalata prezenta produsului petrolier, poluarea avand un caracter local.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.