Poluarea din Copsa Mica va fi monitorizata

  0
  434

  copsa_mica_plant.jpgMultumit ca orasul pe care il conduce primeste in sfarsit atentia autoritatilor de mediu, primarul Tudor Mihalache este de parere ca principalii beneficiari sunt locuitorii din Copsa, care vor sti cu exactitate ce aer respira zilnic.

  „Aceasta investitie arata, practic, preocuparea Ministerului Mediului pentru Copsa Mica, una din zonele poluate ale tarii. Aceasta retea a fost special conceputa pentru a ajuta oamenii, in general. Acestia traiesc in poluare, iar viata lor este cea mai importanta pentru noi. Daca ceva conteaza cu adevarat, acela este omul, orice secunda are importanta”, a afirmat edilul. In Sibiu exista alte trei statii similare celei din Copsa. Toate analizeaza indicatorii de poluare a aerului, oxizii de azot, oxidul de carbon sau pulberile in suspensie, dar si unele date legate de meteorologie. Cea de la Copsa difera prin faptul ca nu are compusi organici volatili, dupa cum explica Stelian Naicu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu. Tot acesta vorbeste si despre initiativa ministrului de a amplasa un panou electronic si in Copsa Mica. „Toate datele vor fi puse pe un panou de afisaj, care este identic cu cel din oras, situat in vecinatatea fostului sediu al Primariei Sibiu. Probabil, acest panou va fi pus la punct pana in luna martie a anului viitor”.
  Copsa Mica – una din zonele poluate ale tarii
  Poluarea din Copsa Mica, a devenit, din 26 noiembrie, vizibila la propriu. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a inaugurat Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului. „Faptul ca am ales Copsa Mica drept locatie, nu este un lucru intamplator. Astazi vom afla adevarul, care este aerul pe care il respiram si calitatea acestuia. Cu totii stim ca, de fapt, calitatea aerului reprezinta o problema cam pentru toate zonele urbane. Ideea este ca noi trebuie sa diminuam acest pericol real. Si aceasta retea este chiar un pas important in acest sens. Trebuie sa identificam gradul de poluare, care vine atat de la instalatii industriale, de la combinate sau de la trafic”, a explicat Korodi.

  Sursa: Info Portal

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.