Presedintele CJ Sibiu: Nu vom aviza niciodata exploatarea hidraulica. Am fost odata campionii poluarii, cu Copsa Mica

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a precizat, miercuri, 30 octombrie, in sedinta de Colegiu prefectural, ca “zvonurile” legate de efectuarea prospectiunilor de exploatare hidraulica in judetul Sibiu nu sunt adevarate si, mai mult, a precizat ca nu se vor da niciodata avize favorabile in acest sens. “Am fost campionii poluarii prin Copsa Mica (prin…

Citește mai departe

Ocolul Silvic Medias

Existenta Ocolului Silvic Medias isi are radacinile in perioada imperiului austriac, cand au aparut primele forme de organizare a padurilor. Primele acte care se afla in arhiva Ocolului Silvic Medias dateaza din perioada interbelica, incepand cu Reforma Agrara din anii 1921-1922. Aceste acte se refera la masurile de exproprieri si la avizele date de Ocolul…

Citește mai departe
Liber la defri??rile p?durilor din România

Ocolul Silvic Medias

Existenta Ocolului Silvic Medias isi are radacinile in perioada imperiului austriac, cand au aparut primele forme de organizare a padurilor. Primele acte care se afla in arhiva Ocolului Silvic Medias dateaza din perioada interbelica, incepand cu Reforma Agrara din anii 1921-1922. Aceste acte se refera la masurile de exproprieri si de avizele date de Ocolul…

Citește mai departe

9 milioane euro pentru extinderea capacitatii de reciclare a bateriilor la Rebat Copsa Mica

Producatorul de acumulatori auto Rombat a investit in 2010 si in acest an suma de 9 milioane euro pentru extinderea capacitatii de reciclare a bateriilor la Rebat Copsa Mica, a declarat pentru Mediafax directorul de dezvoltare al companiei, Marcel Parvu. Investitia consta in instalarea unui cuptor industrial si a unui sistem de sfaramare si sortare…

Citește mai departe

Miracolul de la Copsa Mica

2010 a fost primul an din istoria postdecembrista a orasului Copsa Mica in care valorile limita de poluare nu au mai fost depasite. Potrivit Agentiei Regionale de Protectia Mediului Sibiu, primele efecte sunt reprezentate de reaparitia in zona a unor animale salbatice si a albinelor. 2011 In Copsa Mica, acoperisurile negre ale caselor, oile mereu…

Citește mai departe

Doar doi baimareni s-au pensionat in baza „amendamentului poluarii”

Primii maramureseni care au fost pensionati pe baza „amendamentului poluarii”, promovat de deputatul Gheorghe Zoicas, sunt doi baimareni. Autoritatile sunt de parere ca mult mai putini maramureseni decat s-a crezut initial vor beneficia de articolul introdus din noua lege a pensiilor pentru locuitorii din Baia Mare, Copsa Mica si Zlatna. Pentru a beneficia de „pensionarea…

Citește mai departe

Poluarea aerului in unele zone ale Romaniei a depasit limitele anuale pentru sanatatea umana

Poluarea aerului in unele zone ale Romaniei a depasit limitele anuale pentru sanatatea umana, in ceea ce priveste concentratiile de dioxid de azot, dioxid de sulf, pulberile in suspensie si metalele grele, potrivit Raportului privind Starea Mediului in Romania pe anul 2008, realizat de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. Concentratiile medii anuale de dioxid de…

Citește mai departe

Utopie: „Raul din Copsa Mica”

Poluarea de la Copsa Mica a determinat un tanar regizor american sa faca un film despre cum puterea societatii civile ar putea evita dezastrele ecologice. Ryan Uzilevsky spune ca in micul oras din inima Transilvaniei lucrurile au scapat de sub control nu pentru ca oamenii sunt rai, ci pentru ca oamenii nu se implica. Adevarul:…

Citește mai departe

Incendiu devastator la Sibiu

80 de hectare de vegetatie si padure au ars, ieri, intre Copsa Mica si Micasasa in judetul Sibiu, in urma unui incendiu de proportii. Focul a pornit din zona localitatii Micasasa si a cuprins versantul unui deal aflat in apropiere, informeaza „Tribuna”. Din cauza vantului, focul s-a extins si in cateva ore, zeci de hectare…

Citește mai departe

Cele sapte antiminuni eco

Romania se poate lauda si cu un top al dezastrelor de mediu: desertificarea prematura si disparitia apei potabile, defrisarile masive, poluarea urbana, gropile de gunoi neecologice, eroziunea accelerata a plajelor, poluarea industriala tip Copsa Mica si disparitia unor specii. Din cauza iernilor tot mai calde si a verilor caniculare, din totalul resurselor de apa doar…

Citește mai departe

Locuitorii din Copsa Mica prefera poluarea

Locuitorii din Copsa Mica ar trebui sa se bucure de anuntul privind inchiderea uzinei metalurgice Sometra, dar teama de a ramane fara locuri de munca depaseste frica de efectele poluarii, comenteaza Agentia France Presse intr-un reportaj citat de Mediafax. „Este adevarat ca uzina ne punea in pericol sanatatea, dar macar oamenii aveau de lucru”, a…

Citește mai departe

Somajul sperie mai mult decat poluarea

Locuitorii din Copsa Mica nu sunt deloc incantati de anuntul potrivit caruia uzina metalurgica Sometra se va inchide. Oamenii sunt constienti ca poluarea le pune sanatatea in pericol, insa mai speriati sunt de ideea de a nu mai avea un loc de munca. Potrivit AFP, localnicii se tem mai mult de somaj, decat de gazele…

Citește mai departe

Copsa Mica: Sometra, sub lupa CE

Comisia Europeana suprave-ghea–za indeaproape masurile pentru apli-carea directivei IPPC de catre So-metra Copsa Mica, cu scopul de a se asigura ca autoritatile romane au in–deplinit cerintele comunitare. Acesta este raspunsul oferit de CE unei interpelari formulate de eu-roparlamentarul PSD Daciana Sarbu, care a intrebat in ce masura se investigheaza implementarea unei directive europene privind pre-ve–nirea…

Citește mai departe

Ministrul Mediului – la Copsa Mica

Incepand de ieri, tara noastra are o Retea Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului. Ieri la Copsa Mica, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi a inaugurat intr-unul dintre cele mai poluate orase din Romania si chiar din Europa o retea nationala de statii care va permite monitorizarea in orice moment a calitatii aerului.

Citește mai departe

Copsa Mica, in afara legii

„Lasati-ne sa ne otravim in continuare, va rugam, mai dati-ne o pasuire, lasati-ne sa ne intoxicam copiii cu bioxid de sulf, cu acid sulfuric, cu plumb, zinc, cadmiu, lasati-ne sa ne ucidem animalele, sa ne distrugem recoltele, va rugam, dati-ne aceasta posibilitate!” Asa putem presupune ca „au negociat” reprezentantii nostri la Comisia Europeana obligatiile Romaniei cu privire la conditiile de mediu de la Copsa Mica, astfel incat zona a ramas si azi cea mai poluata din Europa.

Citește mai departe

Ordonanta verde moare la Craiova

Un act normativ prin care se incearca pastrarea zonelor verzi in intravilanul localitatilor a fost aprobat miercuri in sedinta de guvern. Protectia oficializata a spatiilor verzi nu valoreaza insa nici cat o ceapa degerata in Craiova, unde, cu exceptia catorva hectare inca necondamnate la constructii, tot ce-a fost de insfacat s-a dus.

Citește mai departe