30.000 de euro pentru Copsa Mica de la capsunari

Asociatia Acasa, din care fac parte in jur de 500 de copsaneni, axenteni si agniteni, a contractat un credit de 30.000 de euro in Zaragoza, Spania, bani pe care ii vor trimite Primariei Copsa Mica pentru amenajarea unui parc si a unui teren de fotbal.
Teodor Mihalache, primarul orasului, spune ca astfel se incearca implicarea celor plecati in proiecte locale de anvergura, care sa le ofere acestora un motiv in plus sa revina acasa.
Asociatia Acasa s-a reunit la Zaragoza saptamana trecuta, pentru o petrecere, unde invitat special a fost Ioan Gyuri Pascu, originar din Agnita. „Sunt peste 20.000 de romani in Zaragoza, din care cateva sute sunt din Copsa Mica, Axente Sever si Agnita. E foarte bine ca ei considera inca aceste localitati ca fiind casele lor si iata ca investesc bani in comunitatile de unde au plecat. E clar ca nu vor sta in Spania toata viata lor”, crede Teodor Mhalache. Creditul bancar va fi platit de cei aproximativ 500 de sibieni printr-o cotizatie lunara de 5 euro, de fiecare.

Sursa: Sibianul Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *