9 milioane euro pentru extinderea capacitatii de reciclare a bateriilor la Rebat Copsa Mica

9 milioane euro pentru extinderea capacitatii de reciclare a bateriilor la Rebat Copsa Mica

Producatorul de acumulatori auto Rombat a investit in 2010 si in acest an suma de 9 milioane euro pentru extinderea capacitatii de reciclare a bateriilor la Rebat Copsa Mica, a declarat pentru Mediafax directorul de dezvoltare al companiei, Marcel Parvu.

Investitia consta in instalarea unui cuptor industrial si a unui sistem de sfaramare si sortare a bateriilor uzate, care va tripla cantitatea de plumb procesat, la aproximativ 21.000 de tone.

Jumatate din fondurile necesare extinderii capacitatii de reciclare au fost asigurate de Rombat, diferenta provenind din programele de finantare ale Fondului de Mediu.

Parvu a precizat ca investitiile la Rebat vor continua si in 2012.

„In acesta perioada incepem probele tehnologice la sistemul de sfaramare si sortare a a bateriilor uzate. Prin noile instalatii vom extrage aproximativ 21.000 de tone de plumb anual din 43.000 de tone de baterii. Intentionam ca anul viitor sa crestem aceasta capacitate la 30.000 de tone de plumb”, a spus reprezentantul Rombat.

Rebat Copsa Mica a inceput activitatea in anul 2005 si face parte din grupul de firme Rombat, cu peste 675 de angajati. Din grupul Rombat mai fac parte fabrica de acumulatori de la Bistrita, reteaua comerciala de distributie a bateriilor si dealerul Volkswagen Bistrita.

Anul trecut, Rombat a vandut 2,13 milioane de baterii, iar pentru 2011 si-a propus sa livreze 2,26 milioane de unitati. Compania a prognozat pentru anul acesta afaceri de 74,6 milioane euro, cu peste 10% mai mari fata de 2010.

Actionarul majoritar al companiei este firma Rombat Invest Bistrita, cu o participatie de 58% din titluri. Rombat Invest Bistrita este controlata de 50 de persoane fizice, cele mai mari pachete fiind detinute de Dorel Goia (29,54%) si Ioan Repede (8.03%), acesta fiind si presedintele Consiliului de Administratie al Rombat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *