Locuitorii din Copsa Mica prefera poluarea

Locuitorii din Copsa Mica ar trebui sa se bucure de anuntul privind inchiderea uzinei metalurgice Sometra, dar teama de a ramane fara locuri de munca depaseste frica de efectele poluarii, comenteaza Agentia France Presse intr-un reportaj citat de Mediafax.
uzina sometra
„Este adevarat ca uzina ne punea in pericol sanatatea, dar macar oamenii aveau de lucru”, a declarat Diana Roman, in varsta de 22 de ani, rezumand parerea generala a locuitorilor. Anuntul privind disponibilizarea a 820 din cei circa 1.050 de angajati ai acestui combinat a bulversat complet viata locuitorilor.

Chiar si primarul orasului pare ca regreta decizia privind inchiderea fabricii care nu aducea localitatii numai beneficiul dat de locurile de munca create. „Ea asigura apa curenta, iluminatul public, platea pentru cadourile de Craciun pentru copii si plantarea de pomi in zona”, considerata cea mai poluata din Europa, a declarat primarul Tudor Mihalache.

Locuitorii disponibilizati de la uzina detinuta din 1998 de compania greceasca Mytilineos vor beneficia de echivalentul a sase salarii, respectiv 1.200 de euro, in functie de vechime. „Dar ce vom face dupa ce vom cheltui acesti bani?”, s-a intrebat Maricel Getner (47 de ani).

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *