Legislatia, un risc pentru energia eoliana

Tara noastra are cel mai ridicat potential din sud-estul Europei in domeniul energiei vantului. Dezvoltarea sectorului energiilor regenerabile este insa amenintata de incoerenta cadrului legislativ.
energie regenerabila
Romania are cel mai ridicat potential din regiune in domeniul energiei vantului, se arata intr-un raport Erste, citat de Mediafax.

Raportul, care citeaza mai multe studii de specialitate, precizeaza ca sud-estul Dobrogei se plaseaza pe pozitia a doua in Europa in ceea ce priveste potentialului de dezvoltare a fermelor eoliene. Potentialul eolian al tarii noastre este estimat la 14.000 megawati capacitate instalata, la un consum anual de 23 TWh. Dar, dezvoltarea sectorului energiei regenerabile este amenintat de incertitudinile legate de cadrul legislativ.

Investitorii considera acest aspect cel mai important risc la care se expun, avand in vedere costurile foarte mari necesare pentru dezvoltarea proiectelor in domeniu. Cu toate acestea, Romania a transmis un semnal clar privind sustinerea investitiilor in energie regenerabila, prin provizioanele legate de certificate verzi bugetate, potrivit raportului.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente