Ponta: Tot ceea ce tine de mediu va fi tinut cat mai departe de politica

Ponta: Tot ceea ce tine de mediu va fi tinut cat mai departe de politica

Premierul Ponta a asigurat ONG-urile ca le va consulta in cazul Codului Silvic si ca va numi la conducerea institutiilor din domeniu persoane fara obligatii fata de o coalitie „mai mult sau mai putin la guvernare”, spunand ca este convins ca interesele politice sunt impotriva celor de protejare a mediului

„Tot ceea ce tine de mediu va fi tinut cat mai departe de politica. Am vorbit cu ministrul Mediului si asteptam de la organizatiile neguvernamentale propuneri pentru Codul Silvic, dar si pentru cine sa conduca Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Eu sunt absolut convins ca interesele politice sunt in sens invers decat interesele de protejare a naturii, sunt impotriva acestora. Si un primar care vrea sa mai defriseze ceva, si un presedinte de consiliu judetean, si un deputat care, probabil, vrea sa obtina niste voturi folosind expresii ironice la adresa padurilor. Din partea mea, veti avea un aliat, voi fi de partea organizatiilor neguvernamentale si impotriva intereselor politice, folositi aceasta oportunitate”, a spus Ponta reprezentantilor ONG, prezent la lansarea unui raport privind protejarea mediului.

El a aratat ca nici pana in 2020 nu vor fi rezolvate toate problemele de mediu, dar ca trebuie inceput cu primul pas, si a asigurat ca si la Regia Nationala a Padurilor Romsilva si Agentia Nationala de Mediu vor fi numite la conducere persoane fara obligatii fata de „partidele care formeaza o coalitie mai mult sau mai putin la guvernare”.

Premierul a reluat si ideea ca va solicita tuturor institutiilor publice sa foloseasca autovehicule care polueaza mai putin mediul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente