O companie din Spania ar putea dezvolta un parc fotovoltaic in Harghita

O companie din Spania ar putea dezvolta un parc fotovoltaic in Harghita

Compania Heliotech din Spania si partenerul acesteia din Romania, firma Solar Systems, ar putea dezvolta un parc fotovoltaic in judetul Harghita, cu o productie de 30 MW/h, in urma unei investitii de peste 55 milioane euro.

Proiectul ar urma sa fie realizat pe un teren de 100 de hectare apartinand domeniului public administrativ al comunei Lazarea, potrivit Mediafax.
Primarul localitatii, Gabor Ladislau, a declarat ca proiectul de obtinere de energie electrica avand la baza celule fotovoltaice va fi dezvoltat de firma Solar Systems, reprezentantul Heliotech in Romania, si va costa peste 55 de milioane de euro.

„Proiectul a fost intocmit de Heliotech si va fi finantat din fonduri de investitii private. Mai precis, in spatele acestui proiect se afla un fond de pensii din Elvetia, care va plasa peste 55 de milioane de euro pentru realizarea lui”, a spus Ladislau.

Pentru acest proiect este in curs de elaborare Planul Urbanistic Zonal (PUZ), avizele Electrica pentru preluarea energiei in sistemul national fiind deja obtinute.

„Sper ca in cel mult doua luni se va finaliza PUZ-ul si se va obtine si autorizatia de constructie, astfel incat in urmatoarea jumatate de an sa fie amenajat parcul si sa devina functional”, a mai spus Ladislau.

Inregistrata la Valencia, firma Heliotech este specializata in energie regenerabila, consultanta in domeniu si atragerea de investitii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente