Comitetului de Analiza Tehnica (CAT) pentru proiectul Rosia Montana se va intlani vineri

ROSIA MONTANA: Proiectul minier nu este singura optiune de dezvoltare. Europa Nostra, Banca Europeana pentru Investitii si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei vor elabora o strategie viabila
Comitetului de Analiza Tehnica (CAT) pentru proiectul Rosia Montana se va intlani vineri

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, va convoca, vineri, o sedinta a Comitetului de Analiza Tehnica (CAT) pentru proiectul Rosia Montana in care vor fi discutate concluziile din auditul juristilor referitoare la intreruperea procedurii de evaluare ca urmare a anularii unor planuri de urbanism.

Am gasit acel document botezat de presa audit, am cunostinta de continutul lui, insa nu a fost luata vreo decizie in legatura cu opiniile juristilor. Voi convoca o sedinta a CAT-ului in care vor fi discutate aceste puncte de vedere si acolo va fi luata o decizie”, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, scrie Mediafax.

Potrivit acesteia, cel mai probabil sedinta CAT in care se va discuta acest lucru va avea loc vineri.

Saptamana trecuta, Rovana Plumb declara ca nu a primit auditul prin care juristii recomanda oprirea analizei proiectului de la Rosia Montana in lipsa unor planuri de urbanism valabile, fiind contrazisa atunci de fostul titular al portofoliului, Korodi Attila, care afirma ca i l-a predat.

In scurtul sau mandat ca ministrul al Mediului in Guvernul Ungureanu, Korodi Attila a cerut si primit o analiza a juristilor cu care ministerul lucreaza de mai multi ani, ale carei concluzii propuneau intreruperea evaluarii impactului proiectului Rosia Montana asupra Mediului in lipsa unor planuri de urbanism valabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *