Porcii semisalbatici, ademeniti pentru a fi vaccinati

0
494

Porcii semisalbatici din Insula Mica a Brailei sunt ademeniti cu mancare de catre specialistii sanitar-veterinari, pentru a fi vaccinati impotriva pestei porcine, boala care a fost depistata pe aceste locuri la inceputul lunii. Operatiunea decurge nesperat de bine, in conditiile in care porcii semisalbatici, peste 2.500 la numar, sunt raspanditi pe 26 de mii de hectare, pana in prezent medicii reusind sa vaccineze 1.500 dintre acestia. Animalele sunt flamande si sunt usor de ademenit cu mancare in cele 12 tarcuri special amenajate de catre
patru echipe formate din trei tehnicieni veterinari, un medic veterinar si cinci membri ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna Marasu. Porcii prinsi sunt vaccinati, apoi sunt tatuati cu insemnul „V”, de la „vaccin viu”, dupa care li se dau drumul inapoi in salbaticie, iar potrivit specialistilor DSV, daca nu apar alte probleme, actiunea de vaccinare s-ar putea incheia miercuri seara. Parcul Natural Balta Mica a Brailei a intrat in carantina de gradul II pe 9 octombrie, dupa ce trei porci semisalbatici au fost gasiti morti, iar analizele de laborator au confirmat existenta pestei porcine.

Boala care ucide
S-a luat masura vaccinarii tuturor porcinelor din gospodariile din Insula Mare a Brailei, precum si a celor din Parcul Natural Balta Mica a Brailei. Balta Mica a Brailei, rezervatie naturala unde se poate ajunge doar cu barca, cuprinde sapte insule si ostroave mari, ce insumeaza 152 kilometri patrati, intinzandu-se de la Braila pana la podul peste Dunare, de la Giurgeni – Vadul Oii.

Sursa: Romania Libera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.