POS Mediu: Rata de absorbtie a fondurilor, 15%

POS Mediu: Rata de absorbtie a fondurilor, 15%
POS Mediu: Rata de absorbtie a fondurilor, 15%

Rata de absorbtie a fondurilor alocate Romaniei prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu se situeaza la aproximativ 15%, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, in cadrul unei intrevederi, la Ruse, cu ministrul bulgar al Mediului si Apelor, Julian Popov.

“La preluarea mandatului, Comisia Europeana(CE) rambursase Romaniei pentru POS Mediu suma de 197,17 milioane euro, respectiv rata absorbtiei era de 4,37%. La sfarsitul anului trecut, solicitarile de platacatre CE au ajuns la un total de 581,14 milioane euro, respectiv o ratade 12,88%. In acest moment, putem vorbi de o rata de absorbtie de aproximativ 15%”, a declarat Plumb.

In cadrul reuniunii de la Ruse, ministrii Mediului din cele douastate au semnat scrisoarea oficialade desemnare a sase zone umede de importantainternationala(situri Ramsar) si situri transfrontaliere (Bistret- Ibisha, Suhaia – Belene, Iezer – Srebarna). Documentul va fi transmis catre Secretariatul Conventiei Ramsar, pentru recunoasterea si certificarea siturilor cazone umede de importantatransfrontaliera.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,536FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente