Posesorii de animale de companie din sectorul 1 vor avea la dispozitie, gratuit, pungi si manusi

  Posesorii de animale de companie din sectorul 1 au la dispozitie, gratuit, pungi de plastic pentru a curata dejectiile animalelor, au informat autoritatile locale.
  pungi si manusi pentru animale
  Primaria sectorului 1 a amenajat puncte de distributie, cutii metalice, inscriptionate cu mesaje de atentionare, de unde pot fi luate pungi si manusi din plastic, pe aleile din jurul parcurilor Herestrau, Kiseleff si pe Soseaua Nordului.

  Persoanele care isi plimba animalele de companie in zonele unde primaria a amenjat cutiile cu pungi de platic si nu le folosesc, risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei. In zilele urmatoare vor mai fi amenajate astfel de puncte de distributie in toate parcurile din sector, dar si in alte zone, unde posesorii de animale de companie isi plimba patrupedele. Necesarul de pungi va fi completat zilnic.

  Proprietarii cainilor si pisicilor sunt obligati, potrivit unei hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 2005, sa aiba asupra lor manusi si pungi de plastic pentru a curata dejectiile fiziologice ale animalelor de companie, atunci cand ies cu acestea in spatii publice, altfel risca sa fie amendati.

  Sursa: Realitatea

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *