Comunicat de presa al PNL referitor la pozitia partidului privind proiectul Rosia Montana

Comunicat de presa al PNL referitor la pozitia partidului privind proiectul Rosia Montana
Comunicat de presa al PNL referitor la pozitia partidului privind proiectul Rosia Montana

Comunicat de presa Partidul National Liberal ramane consecvent pozitiei pe care a avut-o intotdeauna cu privire la proiectul Rosia Montana. Liberalii considera ca proiectul de lege referitor la exploatarea miniera trebuie sa faca obiectul unei analize serioase si aplicate la nivelul Parlamentului.

‘Am spus intotdeauna ca exploatarea resurselor este binevenita atata vreme cat este rentabila sub aspect economic pe durata semnificativa, pe durata lunga si cata vreme se mentine in respectarea conditiilor de mediu intr-o Europa civilizata a secolului in care traim si cu exigentele pe care le avem cu totii deja ca standard. Nu trebuie sa fim ecologisti pentru asta’, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, in cadrul conferintei de presa desfasurata la finalul sedintei Biroului Politic National al partidului.’Va asigur ca in Parlament va avea loc o discutie foarte serioasa, foarte aplicata, foarte amanuntita, la care, fara indoiala, ne vom spune punctul de vedere cat se poate de clar’, a adaugat Crin Antonescu.La randul sau, vicepresedintele PNL, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a explicat ca, in ceea ce priveste exploatarea de la Rosia Montana, proiectul de lege trimis Parlamentului prevede un nivel al redeventei de 6%.

‘Legat de Rosia Montana, in proiectul de lege care a fost trimis Parlamentului, nivelul este de 6% pentru exploatarea aurului. In acelasi proiect de lege, exista un articol in care se prevede ca, in cazul in care legea cadru privind redeventele se modifica, si nivelul redeventei la exploatarea resurselor de la Rosia Montana se va alinia la nivelul din legea cadru’, a declarat Daniel Chitoiu, la finalul sedintei BPN.

….

Sunteti curiosi ce inseamna “lunga durata” pentru liderii PNL, dar si pentru alti parlamentari romani? Intrati in dialog cu reprezentantilor vostri in Parlament! Selectati judetul si adresa dvs. pe www.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente