Sorin Rosca Stanescu referitor la proiectul RMGC: „Prefer sa stau in lanturi decat sa accept asa ceva”

0
408
Sorin Rosca Stanescu referitor la proiectul RMGC: "Prefer sa stau in lanturi decat sa accept asa ceva"
Sorin Rosca Stanescu referitor la proiectul RMGC: „Prefer sa stau in lanturi decat sa accept asa ceva”

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, care se opune mineritului cu cianuri, isi exprima intr-un mod inedit opozitia fata de proiectul Rosia Montana, alaturandu-se ideii lansate de Daciana Sarbu, europarlamentar PSD. “Asa cum a anuntat ca va face Daciana Sarbu, sotia lui Ponta, asa voi face si eu. Prefer sa stau in lanturi decat sa accept asa ceva. Am citat spusele ei si voi proceda la fel, asta e atitudinea mea de parlamentar”, a declarat Stanescu pentru Ziare.com . El a precizat ca sunt “destul de multi” parlamentari USL care se opun proiectului de exploatare cu cianuri. Referitor la pozitia premierului Ponta, care initial era un opozant al proiectului, Stanescu a spus: “Ar trebui sa ne prezinte si noua argumentele”.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat in octombrie 2011, in discursul sustinut la lansarea viziunii USL pe Mediu, ca proiectul Rosia Montana este si va fi in continuare blocat pentru ca nu toti politicienii pot fi cumparati.

Victor Ponta: “As vrea sa il parafrazez pe Traian Basescu, care a spus ca din 1997 proiectul este blocat pentru ca politicienii au fost lasi. Eu spun ca din 1997 este blocat si va fi in continuare pentru ca nu toti politicienii pot fi cumparati, asa cum e cumparat Basescu, cum sunt cumparati altii din toate partidele”

El a aratat ca proiectul Rosia Montana priveste interesul national al Romaniei, nu pensia presedintelui. “Proiectul de la Rosia Montana e despre interesul national al Romaniei, despre viitorul Romaniei, despre riscurile pe care Romania trebuie sau nu trebuie sa si le asume. Nu e un proiect pentru pensia presedintelui Traian Basescu, nu e un proiect prin care platim datoriile din campanie ale nimanui, nu e un proiect ca sa castig cinci voturil la Alba Iulia”, a spus Ponta.

Daca doriti sa aflati din ce colegiu uninominal faceti parte si cine sunt parlamentarii care va reprezinta, pentru ca apoi sa intrati in dialog cu ei, am creat o  care va permite sa faceti exact acest lucru, oferindu-va in acelasi timp datele lor de contact. Selectati judetul si adresa dvs. pe www.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe.

Folositi aceeasi aplicatie pentru a va adresa reprezentantilor dvs. in Parlament printr-o scrisoare publicacontactati-i telefonic sau solicitati-le o audienta. Explicati-le motivele pentru care sunteti impotriva proiectului de exploatare a Rosiei Montane si cereti-le sa va sustina pozitia in Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.