Praf si pulbere peste Craiova

  0
  467

  Nori de cenusa din haldele Complexului Energetic Craiova au fost purtati ieri peste oras de rafalele de vant. Autoritatile de mediu i-au iertat insa pe poluatori, considerand ca acestia respecta programul de conformare pentru reducerea noxelor.

  termocentrala isalnita
  Nordul Craiovei s-a intunecat ieri in cateva randuri din pricina norilor grosi de cenusa carati de vant din depozitele de zgura si cenusa ale Termocentralei Isalnita a Complexului Energetic Craiova. Sporadic, a fost pus in pericol traficul rutier pe DE 70 si pe Calea Severinului, din pricina vizibilitatii reduse. Comisarii Garzii de Mediu s-au deplasat la termocentrala, unde sustin ca au cercetat cauzele poluarii. Au considerat insa ca poluarea nu s-a produs din pricina unor erori tehnologice, asa incat poluatorul a scapat fara amenda. „Complexul Energetic aplica in aceasta perioada un program de conformare pana in decembrie 2009, pe care il respecta”, a spus comisarul-sef al Garzii de Mediu Dolj, Marin Costache. Comisarul se refera la investitiile pentru protectia mediului demarate de Complexul Energetic Craiova: instalatii care sa faca zgura sa se intareasca. Directorul Complexului, Constantin Balasoiu, recunoaste insa ca, in ciuda investitiilor semnificative, fenomenul nu poate fi stopat curand.

  „In cele doua halde sunt sute de hectare de zgura si cenusa, pe care oricat am incerca sa le udam, in cazul in care vantul bate cu putere, apa aspersata se evapora, iar cenusa e spulberata. Pe langa investitiile in tehnologiile pentru protectia mediului, noi am ales si o solutie complementara. Vom acoperi cu pamant pana in septembrie suprafete intinse din aceste depozite, pentru ca zgura si cenusa sa nu mai fie luate de vant”, a spus directorul Complexului Energetic Craiova, Constantin Balasoiu. Asadar, cel putin pana la toamna, craiovenii vor fi obligati sa respire cenusa si sulf ori de cate ori se inteteste vantul.

  Sursa: Gazeta de Sud

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.