Poluare accidentala cu cenusa la Rovinari

  1
  349

  Un nor de cenusa a acoperit ieri casele localnicilor din satul Moi, aceasta fiind prima poluare accidentala din acest an de la Rovinari. „Este vorba despre o poluare accidentala.
  rovinari
  Se pare ca sistemul lor de umectare a cenusii nu a functionat corespunzator in momentul in care vantul a batut cu o mare putere. Daca uzi cenusa, ea nu mai poate fi luata de vant, este un principiu simplu”, a spus Ovidiu Ilie, comisar-sef la Garda de Mediu Gorj.

  Reprezentantii conducerii Complexului Energetic Rovinari au afirmat ca, dupa 1 mai, situatia va fi remediata. Atunci, lucrarile de amenajare a gropii de cenusa vor fi finalizate. Localnicii din satul Moi sustin ca sanatatea le este pusa in pericol si se gandesc la actionarea in instanta a Complexului Energetic Rovinari. „Nu putem nici rufe sa intindem pe sarma, ca le luam negre de la cenusa. De trei ani ne confruntam cu poluarea asta. Copiii se imbolnavesc si in gradina nu putem face nimic din cauza prafului de cenusa care se depune peste rasaduri”, a povestit Marius Baraboi, un localnic.

  Sursa: Gazeta de Sud

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.