Predealul, invaluit intr-un nor toxic

Marti, ora 10.30, la Predeal. La nici 50 de metri distanta de gara, un tractor care transporta 500 de litri de clor a fost implicat intr-un accident de circulatie. Clorul a fost eliberat in atmosfera, iar autoturismul – cuprins de flacari. In doar cateva minute, la fata locului ajung jandarmii si pompierii.

Protejate de echipamente speciale, fortele de interventie au incercat sa limiteze efectele scaparilor de clor in atmosfera. A fost ridicata o bariera de apa in jurul tractorului si al autoturismului. Pompierii ajuta la scoaterea victimelor din masina puternic avariata. Medicii de la Serviciul de Ambulanta isi fac aparitia. Victimele sunt transportate la spital. Cateva persoane care se aflau in apropierea zonei unde s-a produs accidentul au inceput sa se simta rau si sunt luate de autoritati si duse la cea mai apropiata unitate spitaliceasca. Toti calatorii din Gara Predeal sunt evacuati. La ora 11.00, in timp de fortele de interventie limitau efectele accidentului, in apropiere, izbucneste un incendiu la un ho-tel. Pompierii reusesc sa salveze mai multe persoane care se aflau in imobil.
La sfarsit, autoritatile erau multumite: simularea a fost un real succes… le-a placut chiar si celor implicati fara sa vrea in eveniment, pentru ca se aflau intamplator prin zona. „A fost foarte interesant. Mi-a placut. S-au descurcat foarte bine. Cred ca si in cazul unui incident real o sa fie la fel. Nu mi-a fost frica…”, ne-a declarat unul dintre curiosii care au asistat la exercitiul pompierilor. „Exercitiul de simulare s-a desfasurat conform planului stabilit. Eu sunt multumit de modul in care s-a intervenit si cum s-a desfasurat exercitiul. Si populatia a raspuns pozitiv, in ciuda faptului ca nu a fost anuntata inainte de inceperea exercitiului ca are loc o simulare”, a declarat Stelian Rechitean (foto medalion), seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov.

Sursa: Buna Ziua Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *