Predictiile furtunilor solare, ineficiente

  0
  314
  Predictiile furtunilor solare, ineficiente
  Predictiile furtunilor solare, ineficiente

  Una din trei predictii in ceea ce priveste declansarea unei furtuni solare se dovedeste gresita. Orice sistem de prevedere a lor este ineficient, arata un studiu publicat in Jurnalul de Astrofizica.

  „Aceste fenomene se intampla in general pe neasteptate si efectele lor perturba campul magnetic al pamantului, ducand la furtuni geomagnetice suficient de puternice sa afecteze retelele de electricitate si chiar sa blocheze transmisiunile prin satelit”, se arata in studiu. Este motivul pentru care Centrul pentru Astrofizica Harvard Smithsonian l-a demarat pe o perioada de opt luni, incercand sa determine un tipar dupa care declansarea lor poate fi prevazuta.

  In urma analizarii a 34 de furtuni solare, rezultatele au fost dezamagitoare, caci au aratat ca una din trei previziuni se dovedeste gresita. O marja de eroare foarte mare, avand in vedere ca meteorologii pot prevedea uraganele cu luni inainte, spre deosebire de ciclonuri, la care uneori nu pot avertiza populatia decat cu doar cateva minute inainte, la fel ca in cazul furtunilor solare. „Ca urmeaza sa se intample, asta stim, dar cand exact nu”, spune astronomul Leon Golub, citat de cadenagramonte.cu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.