Myanmarul vrea sa fabrice arme nucleare?

  0
  449
  Myanmarul vrea sa fabrice arme nucleare?
  Myanmarul vrea sa fabrice arme nucleare?

  O serie de marturii concordante sugereaza ca Myanmarul construieste in secret, in jungla tropicala, o instalatie pentru fabricarea de arme nucleare, cu ajutorul Phenianului, potrivit unei note diplomatice americane, dezvaluita de WikiLeaks si publicata joi, relateaza AFP.

  „Nord-coreenii, ajutati de muncitori birmani, construiesc un complex subteran din beton armat care masoara -500 de picioare (152 de metri) inaltime, de la grota si pana la colina de deasupra-„, anunta o telegrama americana obtinuta de WikiLeaks si publicata de cotidianul britanic The Guardian.

  Documentul, emis de Ambadsada Statelor Unite la Yangon, citeaza un oficial birman care povesteste ca a vazut tehnicieni nord-coreeni la munca, informeaza MEDIAFAX.

  Un om de afaceri strain a declarat, de asemenea, ca a vazut o bara de otel armat, mai mare decat pentru o utilizare normala, in timp ce era incarcata pe o barja. Unii docheri au declarat, totodata, ca au vazut cargouri suspecte.

  O alta telegrama, trimisa in 2004, dezvaluie, pe baza declaratiilor unui ofiter birman, membru al unei unitati de genisti, ca, intr-o uzina situata langa Minbu, un oras din centrul tarii, sunt asamblate rachete sol-aer. Potrivit acestui militar, acolo lucrau 300 de nord-coreeni. Insa, telegrama americana nota ca acest lucru este foarte improbabil, scrie The Guardian.

  Junta militara birmana a respins, in trecut, informatii potrivit carora ar fi incercat sa se doteze cu arma atomica si ca ar fi cooperat cu Phenianul. Dar, in iulie, secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a declarat ca nord-coreenii au trimis recent material militar in Myanmar.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.