Prefectul cere botosanenilor sa ia atitudine in probleme de mediu si de protectie a consumatorilor

Prefectul cere boto??nenilor s? ia atitudine în probleme de mediu ?i de protec?ie a consumatorilor
Prefectul cere botosanenilor sa ia atitudine in probleme de mediu si de protectie a consumatorilor
Prefectul cere botosanenilor sa ia atitudine in probleme de mediu si de protectie a consumatorilor

„Am observat cu totii si la Botosani fenomene extreme de o duritate fantastica. Inregistrarea a 32 de grade Celsius pe 30 aprilie si a senzatiei de -40 de grade Celsius in 27 martie. Sunt fenomene declansate de modul in care relationam cu natura. Trebuie sa avem atitudine fata de ceea ce facem, altfel natura ne raspunde intr-un mod neconvenabil noua.”, este declaratia facuta de prefectul Costica Macaleti in cadrul Consiliului Consultativ pentru Protectia Consumatorilor desfasurat marti la Palatul Administrativ.

Comentariul prefectului a fost facut pe marginea unui material prezentat in acest cadru de catre Eugen Mateciuc, directorul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului. S-a aratat ca botosanenii recicleaza doar 2,4% din deseuri, iar, daca intr-o perioada scurta de timp nu se modifica mentalitatea si comportamentul populatiei, nici proiectul european menit sa creeze un sistem de gestionare a deseurilor in judet nu va avea succes, consecintele urmand sa fie suportate de generatiile viitoare.

In cadrul aceleiasi intruniri a Consiliului Consultativ reprezentantul Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor a propus infiintarea unei expozitii cu produse neconforme, ce ar fi de o mare utilitate pentru cetateni. Radu Cajvaneanu s-a aratat totodata de acord cu propunerea comisarilor pentru protectia consumatorilor de a colabora in verificarea cetatenilor moldoveni care vand in spatiul special amenajat al pietei centrale din municipiul Botosani. Fara a li se interzice comertul practicat, acestora trebuie, sustin oficialii, sa li se explice ca sunt obligati sa respecte o serie de cerinte minime pentru protectia consumatorilor botosaneni.

„Domeniul protectiei consumatorilor este unul destul de recent, dar care a facut mari progrese. Si chiar daca bugetul ne poate limita si nu putem analiza toate produsele de pe piata, in schimb atitudine putem lua toti.”, a fost de parere prefectul judetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *