Premierea lucrarilor “Pasarile migratoare si copiii Deltei – povesti care se impletesc”

  0
  614
  Premierea lucrarilor “Păsările migratoare şi copiii Deltei – poveşti care se împletesc”
  Premierea lucrarilor “Pasarile migratoare si copiii Deltei – povesti care se impletesc”

  WWF-Romania si Ambasada SUA la Bucuresti au organizat ceremonia de premiere a lucrarilor castigatoare din cadrul proiectului educativ comun “Pasarile migratoare si copiii Deltei – povesti care se impletesc”.

  Evenimentul a avut loc la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii din Tulcea; au participat elevi si profesori de la trei licee tulcene, reprezentanti ai WWF-Romania si ai Ambasadei SUA, Viorica Bisca, Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, reprezentanti ai Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea si experti din cadrul Societatii Ornitologice Romane.

  Proiectul isi propune sa atraga atentia asupra pasarilor migratoare din Delta Dunarii prin imbinarea perspectivei personale data de imaginile si povestile elevilor cu perspectiva stiintifica. Elevi de la Liceul Pedagogic, Liceul Teoretic “Grigore Moisil” si Colegiul Dobrogean “Spiru Haret” au creat, prin intermediul unor lucrari originale, portrete ale diferitelor specii de pasari migratoare din Delta Dunarii. Lucrarile elevilor au cuprins atat texte, de la povesti fictive la interviuri, cat si imagini, mai exact fotografii si picturi. O comisie din fiecare liceu a selectat 10 semifinalisti care sa reprezinte scoala la evenimentul final. Lucrarile castigatoare au fost selectate de catre un juriu alcatuit din reprezentanti ai WWF, Ambasadei SUA si Societatii Ornitologice Romane.

  “Sprijinim acest tip de initiative deoarece credem in importanta educatiei care va crea o noua generatie de cetateni responsabili care se pot bucura de Delta Dunarii si in acelasi timp pot contribui la conservarea acesteia“, a declarat Viorica Bisca, Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

  Textele si imaginile castigatoare vor fi publicate intr-o brosura care va contine si informatii stiintifice oferite de Societatea Ornitologica Romana si care va reflecta legatura tinerilor romani cu pasarile migratoare. Aceasta brosura va fi distribuita in cadrul Conferintei Partilor Contractante la Conventia asupra zonelor umede de importanta internationala (COP11 Ramsar) care se va desfasura in perioada 6 -13 iulie 2012 la Bucuresti.

  “Delta Dunarii este una dintre cele mai mari zone umede ale Europei. Ca parte din angajamentul nostru fata de Conventia de la Ramsar asupra zonelor umede de importanta internationala, Statele Unite ale Americii promoveaza conservarea zonelor umede si ale speciilor care le populeaza. Pasarile migratoare sunt o componenta vitala a regiunii Deltei; este cu adevarat motivant sa vedem cum o generatie de tineri romani devine implicata in mod activ in conservarea si protejarea unui ecosistem atat de valoros”, a spus Leslie Linnemeier, Consilier Economic la Ambasada Statelor Unite ale Americii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.