Prescolarii Gradinitei nr. 6 Satu Mare au amenajat un colt ecologic la Agentia pentru Protectia Mediului

Vineri, 28 noiembrie, la ora 10, micii ecologisti ai Gradinitei nr. 6 au amenajat “Coltul Eco” la Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare
Vineri, 28 noiembrie, la ora 10, micii ecologisti ai Gradinitei nr. 6 au amenajat “Coltul Eco” la Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare

In cadrul Proiectului “Festivalul National al Sanselor Tale”, proiect avand ca tema “Oportunitati de dezvoltare personala prin educatie nonformala”, pe parcursul intregii saptamani la Gradinita cu Program Prelungit nr. 6 din Satu Mare au loc o serie de activitati educative.

Marti, 25 noiembrie 2014, s-a dat startul la activitatile pe ateliere de lucru, ateliere care vor fi puse in scena zilnic pana joi inclusiv. Este vorba de atelierele “Povesti la gura sobei” la care invitatii speciali vor citi povesti si povestiri, “Si arta se invata” – o activitate practica de confectionare a ornamentelor specifice sarbatorilor de iarna, atelierul “Bucatarie – Serviti, va rog!” – tot o activitate practica in cadrul careia copiii pregatesc alimente traditionale, “Voluntariat – Din suflet pentru suflet!” – cu donatii pentru familiile nevoiase.

In 26 noiembrie a avut loc activitatea sportiva “Micul Zorro”, evenimentul fiind gazduit de Sala de scrima satmareana si derulandu-se in parteneriat cu Asociatie Fencing. Vineri, 28 noiembrie, la ora 10, micii ecologisti ai Gradinitei nr. 6 au amenajat “Coltul Eco” la Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare. Vivien, Patrick, Denisa, Flavia si Fruzsina, copilasi frumosi foc din grupa mare, “Floarea de colt”, au colindat si le-au daruit angajatilor de la Protectia Mediului o multime de podoabe specifice sarbatorilor de iarna, toate confectionate de ei din materiale reciclabile. Cei mici au fost insotiti de directoarea gradinitei, Eleonora Nuszer si de coordonatoarea Programului Eco-Scoala, educatoarea Eugenia Chis.

Proiectul educational are ca scop crearea si folosirea conditiilor materiale si socio-umane pentru dezvoltarea capacitatilor copiilor prescolari. Grupul tinta al proiectului, asa cum spunea directoarea unitatii de invatamant, Eleonora Nuszer, este format din cei 100 de copii care frecventeaza gradinita, copii cu varsta intre 3 si 7 ani, si din cei 250 de adulta, parinti, cadre didactice, parteneri educationali si voluntari.

Pentru reusita activitatilor cuprinse in proiect, Gradinita cu Program Prelungit nr. 6 are si parteneri educationali< Inspectoratul Scolar Judetean, Casa Corpului Didactic, Agentia pentru Protectia Mediului, Primaria Satu Mare, Palatul Copiilor, Liceul de Arta “Aurel Popp”, Asociatia Fencing Satu Mare si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog. Se implica activ in desfasurarea activitatilor inspectorii de specialitate Leontina Ghit, Szejke Ottilia, profesorii Camelia Dumitru, Ana Maria Gal, Renata Inovan Bertok si specialistii Adriana Culda, Hers Katalin, Pusa Campan si Szilagyi Levente.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente