Prima companie care le ofera angajatilor din China prime pentru poluare

Prima companie care le ofera angajatilor din China prime pentru poluare
Prima companie care le ofera angajatilor din China prime pentru poluare

Panasonic este prima companie internationala care a anuntat public ca le va plati angajatilor detasati in China prime pentru compensarea gradului periculos de poluare din aceasta tara.

In acelasi context, producatorul nipon de electronice a anuntat ca va majora salariile de baza pentru angajatii din China, noteaza CNBC.

Compania a invocat nivelurile ridicate de particulele fine PM 2,5 – care pot patrunde in sange prin plamani si pot favoriza aparitia astmului, cancerului si problemelor cardiace – din unele zone urbane ale Chinei.

Panasonic le ofera oricum angajatilor trimisi in China pachete salariale mai generoase, insa pana acum nu a fost facuta nicio mentiune explicita cu privire la ingrijorarile legate de calitatea aerului.

Nivelul ridicat al poluarii este invocat de angajatii straini din China drept principalul motiv pentru care aleg sa paraseasca aceasta tara.

Compania nu a precizat numarul angajatilor japonezi din China care vor intra in aceasta schema sau cati bani vor primi ei. Angajatii chinezi care locuiesc deja in China nu vor beneficia de plati suplimentare.

Si alte companii au majorat pachetele salariale acordate angajatilor relocati din China, insa Panasonic este prima care vorbeste public despre problema reprezentata de poluare si ofera sporuri de dificultate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente