Prima Cursa in jurul lumii cu o masina electrica, 1eRace!

  Tesla Goes East

  Dupa turneul de succes din Europa in luna august 2011, intitulat Tesla Goes East, Rafael de Mestre a pornit intr-o noua aventura, de data aceasta menita sa stabileasca recorduri mondiale. El va incerca sa devina prima persoana care conduce in jurul lumii o masina de serie electrica. Aceeasi Tesla Roadster care l-a purtat din Suedia pana la Marea Neagra in Romania, in mai putin de doua saptamani, traverseaza acum trei continente pentru a deveni prima masina electrica ce calatoreste in jurul lumii.

  Punctul de plecare al aventurii a fost in Barcelona, Spania, pe data de 11 mai 2012, locul pe care Rafael de Mestre il numeste „acasa”. Din acel punct, atat soferul cat si masina au trecut prin Franta, Elvetia, Germania, Statele Unite ale Americii, China si Kazakhstan. In acest moment masina se afla in capitala Kazakhstanului, Astana. Din acest punct calatoria continua catre Rusia, Ucraina, Romania, Ungaria, Austria si inapoi catre Barcelona prin Elvetia si Franta.
  Ceea ce a inceput ca o cursa contra timp, s-a transformat intr-o cursa intre doua echipe ce concureaza pentru titlul de „primul sofer in jurul lumii intr-o masina electrica”. Titlul este „dezbatut” intre Rafael de Mestre, soferul Tesla Roadster-ului si Antonin Guy si Xavier Degon in Citroen-ul lor C0. Acestia din urma au plecat in aventura intitulata Electric Odyssey in februarie 2012, cu aproape trei luni inainte de plecarea lui Rafael de Mestre. Cu toate acestea, in jurul datei de 23 iulie ei au fost depasiti in China de catre de Mestre. www.1e-race.com
  In afara de incercarea de a fi primul sofer care face ocolul Pamantului intr-o masina electrica, Rafael de Mestre se intalneste prin toate locurile prin care trece cu pasionatii locali ai automobilelor electrice cat si cu reprezentanti ai industriei de automobile si energie electrica, intr-un obiectiv indraznet de a aduce mai aproape viitorul care este reprezentat de masina electrica.
  Scopul final al acestei curse este de a arata opiniei publice ca o masina electrica poate, este si va deveni o realitate pentru persoana obisnuita, in viitorul apropiat.
  Rafael de Mestre este un cetatean spaniol, care locuieste in Romania. El lucreaza in industria IT, furnizand servicii de consultanta pentru companii cu retele de calculatoare mari. In 2011, el a organizat turneul Tesla Goes East, in care a condus 10.000 km intr-o masina electrica in mai putin de doua saptamani. www.tron.ro
  Tesla este primul producator de masini electrice de serie. Roadster a fost primul lor model lansat, inspirat de Lotus Elise. Motorul sau electric propulseaza Roadster-ul de la 0 la 100 km / h in 3.7 secunde. Cu o autonomie de aproape 400 km si o viteza maxima de 200 kilometri pe ora, este masina electrica cea mai avansata din lume. Roadster-ul va fi precedat de Model S, sedanul gamei, care si-a inceput deja productia in vara anului 2012. www.teslamotors.com
  Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati pe Andrei Moroianu la [email protected] sau la 0040 722 333 332 si vizitati site-ul www.1e-race.com pentru cele mai recente informatii de pe cursa si unde se afla Tesla Roadster-ul.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *