Prima infatisare in procesul maidanezilor din Oradea

0
294
Prima infatisare in procesul maidanezilor
Prima infatisare in procesul maidanezilor

Miercuri e primul termen in procesul intentat Consiliului Local de Fundatia Nationala pentru Protectia Animalelor(FNPA) pentru suspendarea hotararii Consiliului Local cu numarul 505/28.08.2012.

Aceasta cuprinde Regulamentul de organizare si functionare, cadrul juridic si conditiile in care se desfasoara Serviciul specializat pentru gestionarea cainilor fara stapan din Oradea. Momentul se anunta de pe acum tensionat, din moment ce sustinatorii SOS Dogs, fostul administrator al adapostului de caini comunitari din Oradea, fac planuri sa participe la sedinta de judecata.

Convocare on-line

„Miercuri , 17 octombrie 2012, orele 9:00-14:00, veniti sa sustinem dreptul la Viata a cainilor comunitari”, spune unul dintre mesajele care circula pe Facebook. „Oradea, orasul model, parte a oricarei referiri la gestionarea eficienta si civilizata a cainilor comunitari, devine, prin voia catorva oameni, orasul crimei(…) FNPA a atacat HCLul in contecios-administrativ si a facut plangere penala impotriva celor care, votand o ilegalitate, au incitat la nerespectarea legislatiei”, isi justifica sustinatorii SOS Dogs pozitia.

Avocata FNPA, Ruxandra Bizera, spune ca procesul de maine se refera strict la cererea de suspendare de urgenta a HCL-ului si ca nu s-a initiat un proces pe fond. „Inca nu am primit de la Consiliul Local un raspuns la cererea de suspendare a HCL-ul. In principiu, sedinta de judecata este cu public, sesiunea va incepe, ca in fiecare zi la ora 9.00 dar nu putem sti exact la ce ora se va judeca procesul nostru”, spune avocata.
20-30 de reclamatii

In vreme ce SOS Dogs isi apara interesele in justitie, Administratia Domeniului Public (ADP) a preluat de la fundatie adapostul din strada Coriolan Hora.

„Nu stiu cum functioneaza matematica la ei. Cand am iesit noi din sistem, pe strazi erau vreo 350 de caini. Au ridicat din ei, dar acum sunt mai multi ca inainte si mai agitati”, comenteaza Lazar Carol, fost administrator al adapostului canin pe vremea SOS Dogs.

„Am adunat cam 130 de caini de pe strazi pana acum”, spune Florian Anton, administratorul adapostului gestionat de ADP. Conform acestuia, se inregistreaza saptamanal 20 – 30 de reclamatii referitoare la cainii vagabonzi care misuna liberi pe strazile orasului. Anton crede, in schimb, ca o buna parte dintre cainii care ii fac acum zile negre sunt mostenirea anonima lasata de SOS Dogs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.