Primaria Brasov stinge luminile cu ocazia „Orei Pamantului“

Primaria Brasov stinge luminile cu ocazia „Orei Pamantului“
Primaria Brasov stinge luminile cu ocazia „Orei Pamantului“

Municipiul Brasov se alatura, si in acest an, celor aproape 7.000 de orase din intreaga lume care vor participa la „Earth Hour“ (Ora Pamantului) – cel mai mare eveniment international care atrage atentia asupra schimbarilor climatice, prin oprirea luminilor timp de o ora.

Primarul George Scripcaru a luat decizia ca in acest an iluminatul public sa fie oprit intr-o zona mult mai extinsa decat in anii anteriori. Astfel, in data de 29.03.2014, in intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public va fi oprit pe urmatoarele strazi: Muresenilor, Republicii, Michael Weiss, Postavarului, Politehnicii, Sf. Ioan, Diaconu Coresi, Mihail Sadoveanu, Eroilor, N. Iorga. De asemenea, luminile vor fi stinse in Piata Sfatului si in Piata Enescu, in zona Rectorat, precum si zona cladiri Primariei Brasov, a Postei si Parcul Titulescu.

Speram ca prin acest demers sa reusim sa atragem atentia cu privire la responsabilitatea fiecaruia dintre noi fata de ceea ce se intampla cu planeta noastra, iar exemplu Municipalitatii sa fie preluat in fiecare casa din Brasov, a precizat primarul Brasovului, George Scripcaru

Pentru a sublinia importanta acestui moment, mai multe ONG-uri din Brasov vor organiza, sambata seara, o serie de activitati in centrul istoric.

In cazul in care nu va puteti alatura actiunilor derulate in Piata Sfatului, puteti sarbatori Ora Pamantului si de acasa: stingeti toate luminile, scoateti din priza aparatele electrocasnice, aprindeti o lumanare si bucurati-va de o ora “uplugged”, alaturi de cei dragi.

Din 2011, Earth Hour a intrat in etapa Mai mult decat o ora pentru planeta (Beyond the Hour), in care oamenii de pretutindeni sunt indemnati de fiecare data nu numai sa stinga lumina, ci sa se angajeze in actiuni de mediu in fiecare zi.

In 2014, sustinatorii Earth Hour sunt provocati sa faca mai mult decat sa stinga lumina pentru o ora – sa-si ia si sa se tina de angajamentul de a-si schimba stilul de viata, pentru a-si reduce impactul negativ asupra planetei.

Daca in 2009, cand aceasta campanie a demarat si in Romania, doar 15 orase din tara, printre care si Brasovul, au participat la acest eveniment, de la an la an numarul acestora a ajuns tot mai mare.

In Romania, Earth Hour este organizat de WWF (World Wide Fund for Nature), cea care a initiat si care a sprijinit organizarea acestui eveniment, incepand cu 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *