Primaria Bucuresti infiinteaza Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor

1
401

Consilierii municipali au aprobat miercuri infiintarea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, care va inlocui Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan si va avea 298 de posturi.infiintarea asociatiei

Potrivit proiectului aprobat, miercuri, de consilierii municipali, dupa desfiintarea Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan, personalul va fi preluat de noua structura, pe baza de examen.

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor Bucuresti va avea 298 de posturi, din care 26 de conducere.

Noua structura va face un recensamantul periodic al animalelor de companiei din Capitala , va crea o baza de asistenta sanitar-veterinara si va pune in aplicare masurile pentru oprirea abandonului animalelor. De asemenea, va identifica cainii, pisicile si animalele de menajerie „care prezinta risc epidemiologic crescut”.

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor Bucuresti va infiinta „Politia veterinara”, care se va ocupa de monitorizarea animalelor de pe strazi si de interventii.

De asemenea, unitati de tip SMURD ar urma sa se ocupe de animalele aflate in dificultate, in cadrul unui proiect-pilot.

Proiectul mai prevede si infiintarea unui dispecerat municipal ASPA pentru preluarea petitiilor bucurestenilor, precum si realizarea unor campanii de constientizare a opiniei publice privind vaccinarea, sterilizarea si abandonul animalelor.

Infiintarea noii structuri are in vedere „situatia existenta cu care se confrunta municipalitatea, in sensul cresterii numarului de animale abandonate, dar si a lipsei unei baze de date privind animalele existente in Capitala”, se arata in raportul de specialitate al proiectului aprobat de CGMB.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, spunea, in urma cu o saptamana, la o intalnire cu reprezentantii mai multor asociatii de protectie a animalelor, ca in 30 iunie va repune pe ordinea de zi a CGMB proiectul privind infiintarea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor Bucuresti, dupa ce anterior a fost respins de doua ori.

Oprescu preciza ca este prioritara si punerea in aplicare a proiectului care prevede ca toti cainii bolnavi si agresivi sa fie dusi intr-un adapost ce va fi construit pe Valea Doftanei, in judetul Prahova, pe un teren pus la dispozitia municipalitatii de catre actrita Monica Davidescu.

In ceea ce priveste restul cainilor, cei care pot fi reintorsi in comunitate, Oprescu a semnat un contract de colaborare cu Asociatia Vier Pfoten, care se obliga sa sterilizeze gratuit 70 de caini pe zi.

Presedintele Asociatiei Vier Pfoten, Kuki Barbuceanu, preciza ca sterilizarile vor incepe in 19 iulie, in adapostul municipalitatii din Bulevardul Theodor Pallady, unde Primaria Capitalei va pune la dispozitie jumatate din baza existenta, inclusiv sala de operatii.

Mai multe cabinete veterinare din Capitala sterilizeaza gratuit cainii fara stapan, in baza unei hotarari adoptate de CGMB la sfarsitul luni ianuarie.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.