Primaria Capitalei vrea sa infiinteze un “SMURD” pentru animale

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor fara Stapan, institutie subordonata Primariei Capitalei, are ca obiectiv infiintarea unui program pilot de situatii de urgenta pentru animalele aflate in dificultate, dupa modelul SMURD, conform unui proiect de hotarare.SMURD pentru animale

Edilii Capitalei intentioneaza sa “salveze animalele aflate in situatii extreme – evenimente rutiere sau de orice natura”, dupa cum se arata intr- proiect de hotarare aflat in dezbatere publica.

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor fara Stapan, institutie care va inlocui actuala Administratie pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan, va mai avea ca sarcina crearea Politiei Veterinare, un corp de inspectie si control care va monitoriza permanent situatia animalelor din Bucuresti.

Tot Autoritatea va avea ca obiectiv promovarea obligativitatii obtinerii “pasaportului animal” – carnetul epidemiologic de sanatate a animalului.

Noua institutie va trebui sa elaboreze si un plan pentru identificare si evidentiere statistica a animalelor care prezinta risc epidemiologic crescut (caini, pisici, animale de menajerie, animale mari).

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente