Primaria Cluj-Napoca, data in judecata de Clubul de Cicloturism „Napoca” pentru refuzul de a furniza informatii publice

  Primaria Cluj-Napoca a fost data in judecata de Clubul de Cicloturism „Napoca”, pentru „refuzul abuziv de a furniza informatii de interes public pe tema infrastructurilor de utilizare a bicicletei in municipiu”, insa reprezentantii autoritatii locale spun ca acele informatii vor fi oferite.

  „Clubul de Cicloturism «Napoca» (CCN) a dat in judecata Primaria Cluj-Napoca pentru refuzul abuziv de a furniza informatii de interes public pe tema infrastructurilor de utilizare a bicicletei in municipiu. CCN a depus la Tribunalul Cluj cererea de chemare in judecata a municipiului Cluj-Napoca si institutiei primarului municipiului Cluj-Napoca, cerand instantei sa oblige edilii sa furnizeze informatiile solicitate legate de starea actuala si planurile de viitor privind amenajarile pentru stationarea si circulatia bicicletelor in Cluj-Napoca”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, miercuri, de reprezentantii ONG-ului si citat de corespondentul MEDIAFAX.

  Potrivit sursei citate, termenul legal de raspuns la cererea CCN, depusa conform Legii nr. 544 / 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, inregistrata la Primarie, a expirat inca din luna noiembrie 2011.

  „Cu toate acestea, am mai lasat sa treaca inca mai mult de patru saptamani si totusi nu am primit vreun raspuns”, se arata in comunicat.

  Reprezentantii CCN au precizat ca, desi in acest caz nu exista obligatia de a parcurge procedura prealabila, Clubul de Cicloturism „Napoca” a facut si acest demers, dar si reclamatia administrativa depusa a ramas fara raspuns in termenul legal.

  „Acest lucru demonstreaza ca nu e vorba de vreo scapare, ci ca autoritatea locala clujeana refuza in continuare intentionat si abuziv sa respecte legislatia privind liberul acces la informatiile de interes public”, se mai arata in comunicatul CCN.

  Primul termen de judecata va avea loc in 16 ianuarie, la Tribunalul Cluj.

  Conducerea CCN nu exclude posibilitatea formularii unor plangeri penale la adresa functionarilor Primariei care nu au furnizat la timp informatiile solicitate.

  Seful Biroului Mass-Media din cadrul Primariei Cluj-Napoca, Iulia Persa, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca municipalitatea nu a refuzat furnizarea informatiilor, acestea urmand sa fie oferite CCN in zilele urmatoare.

  „Suntem deschisi si asteptam propuneri pertinente din partea CCN privind infrastructura pentru biciclete la nivelul municipiului Cluj-Napoca”, a spus Persa. (Mediafax)

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *