Primaria Sectorului 1 infiinteaza un adapost pentru cainii fara stapan

0
386

Bucurestenii din Sectorul 1 vor putea solicita, de la jumatatea lunii aprilie, ridicarea cainilor fara stapan sau interventia Politiei Animalelor apeland la numarul de telefon 9540.

Cainii fara stapan nu vor mai pune in pericol siguranta cetatenilor din Sectorul 1. Incepand din luna aprilie, Primaria Sectorului 1 va avea un serviciu specializat pentru strangerea animalelor fara stapan de pe strazi. Mai mult, pe un teren de la periferia Sectorului 1 se va infiinta un centru pentru adapostirea cainilor si pisicilor fara stapan.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, in sedinta de joi, 27 martie ac., – la propunerea primarului Andrei Chiliman – o hotarare prin care se transmite in folosinta gratuita Directiei Generale de Politie Comunitara Sector 1 o suprafata de teren de 4.315 mp pe Soseaua Odai nr.3-5, pentru amenajarea unui centru de adapostire temporara a cainilor fara stapan.

In baza acestei hotarari, animalele fara stapan din Sectorul 1 vor fi ridicate de pe strada de Politia Animalelor, departament infiintat inca de la inceputul anului 2008, in baza legii 9/2008. In cadrul Politiei Animalelor va functiona si un serviciu care se va ocupa de strangerea cainilor si pisicilor fara stapan.

Animalele adunate vor fi adapostite intr-un centru ce va fi construit pe terenul de pe Soseaua Odai nr.3-5. Pentru amenajarea constructiei, care va fi realizata pana in aceasta vara, Primaria Sectorului 1 a alocat 200.000 de lei.

„Am asteptat in zadar ca Administratia pentru Supravegherea Animalelor(ASA), institutie aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, sa rezolve problema cainilor fara stapan. Demersurile noastre repetate pe langa ASA nu au determinat aceasta institutie sa ia masurile necesare pentru ca viata si siguranta cetatenilor Capitalei sa nu mai fie puse in pericol. Solutia fireasca era sa infiintam la nivelul Primariei Sectorului 1 un organism care sa ridice de pe strada animalele fara stapan si sa le adaposteasca intr-un spatiu special amenajat. Nu mai puteam sa continui sa fiu un intermediar intre cetateni si ASA, in timp ce locuitorii Sectorului 1 aveau de suferit de pe urma lipsei de reactie a Primariei Capitalei fata de aceasta problema”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.