Primariile – chemate sa fie partenere in cadrul actiunii nationale de impadurire

  0
  398
  T??uleasa Social a învins ploaia. Din nou.
  Actiunea de plantare de puieti sub deviza "Eroii - vesnic vii" continua
  Primariile - chemate sa fie partenere in cadrul actiunii nationale de impadurire

  Asociatia EcoAssist, initiatoarea si reprezentanta legala a Campaniei Nationale de Curatenie “Let’s do it, Romania!”, desfasurata anul trecut, a lansat, recent, o alta campanie ce aduce in atentia publicului padurile, in contextul in care 2011 a fost declarat ,,Anul International al Padurilor”.

  Unul dintre obiectivele campaniei mentionate este acela de a se realiza actiuni de impadurire pe 300 ha de terenuri publice ce apartin administratiilor publice locale, terenuri neincluse in prezent in fondul forestier si nevalorificate in nicio alta forma. Astfel, administratiile publice locale ce detin terenuri pe care le doresc incluse in aceasta actiune de impadurire sunt invitate sa se implice. Concret, se pot initia proiecte de hotarari, care se vor putea supune discutiei si votului in legislativele locale, care sa prevada punerea la dispozitie a terenurilor publice, neincluse in fondul forestier, nevalorificate in nicio alta forma, spre a fi impadurite. De asemenea, se asigura si documentatiile necesare impaduririi – acte de proprietate asupra terenului, schita cadastrala a perimetrului desemnat pentru impadurire, istoricul terenului si orice alte acte necesare demararii si executarii lucrarilor de cadastru si impadurire. Daca aceste proiecte de hotarare vor fi votate, implicit apare si sarcina asumarii unor obligatii din partea administratiilor locale in ceea ce priveste actiunile de impadurire.
  De asemenea, tot primariile vor fi cele care vor trebui sa asigure paza terenului impadurit pe toata durata de existenta a padurii, in principal pentru protejarea acesteia impotriva pasunatului si furtului de puieti. Toti reprezentantii administratiilor publice locale interesati sa se alature acestui parteneriat national, in cadrul miscarii nationale de impadurire, pot contacta Asociatia EcoAssist prin e-mail, la adresa [email protected]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.