Primavara eco in Baile Herculane

  0
  428
  Primavara eco in Baile Herculane
  Primavara eco in Baile Herculane

  Cateva zeci de voluntari de toate varstele s-au gandit sa petreaca ziua de 1 Mai altfel decat la mititei si bere. Astfel, ei s-au inarmat cu manusi, saci de gunoi si sapaligi si impreuna, aproape 100 de oameni, au curatat statiunea Baile Herculane. ,,Asociatia Valea Cernei revine din nou in lupta de ecologizare cu un proiect de mediu nou, dar vechi in acelasi timp, antrenand voluntari din diferite regiuni ale tarii, scopul principal al acesteia fiind de a proteja natura si mediul inconjurator. Noi le-am oferit tot ajutorul, efectiv am facut ce ne-au cerut fiindca stim ce pot acesti oameni inimosi” spune primarul orasului, Nicusor Vasilescu.

  Curatenie pentru mai multe zile

  Prima zi a actiunii, sambata, a inceput de dimineata in parcarea unui hotel din Herculane si s-a incheiat in jurul orei 19.00 ,,Tinerii si nu numai, adica, toti participantii, au „recoltat” o cantitate insemnata de gunoi aruncat de turistii necivilizati pe malurile raului Cerna. Tenisii si adidasii aruncati ar fi putut echipa o intreaga echipa de fotbal, iar cu vesela de unica folosinta usor ar fi putut organiza un eveniment festiv pentru vreo 200 de persoane. Si toate acestea au fost aruncate de asa-zisii turisti si stranse de membrii nostri” spune Marian, presedintele Asociatiei Valea Cernei, dar care are sediul la… Craiova. Cu indemnul „Fapte nu vorbe”, Asociatia Valea Cernei a pornit actiunea in zona Cheile Bobotului si pe cursul apei, pe maluri, voluntarii au ajuns pana in orasul statiune Baile Herculane. Voluntarii prezenti sunt de la institutiile scolare din orasul de pe Cerna, precum si din Bozovici si din localitati din judetul Mehedinti, dar si de la Craiova. Actiunile au continuat duminica, 1 Mai cu reconditionarea pastravului urias, construit anul trecut din pet-uri colectate de pe Valea Cernei. Acesta a devenit un simbol al actiunilor ecologice. Multi dintre ecologisti spun ca, dupa ziua de 1 Mai, o parte din zonele deja curatate are nevoie deja de o noua actiune de ecologizare, deoarece petrecaretii au aruncat o parte din „inventarul” cu care au sarbatorit Ziua Internationala a Muncii.

  In paralel cu actiunea de ecologizare, a avut loc si EcoExpozitia, in cadrul careia au fost expuse lucrarile cu tema ecologica ale elevilor Liceului „Hercules” Baile Herculane si ai Scolii Generale cu clasele I-VIII Bozovici. Expozitia a insemnat, totodata, un concurs, la finalul caruia, in urma voturilor acordate de catre trecatori, elevii au primit cupe si diplome de participare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.