Primii șoferi care învață condusul pe mașina electrică, la Gherla

0
1756
Ecotichet de 6.500 de euro pentru românii care îşi cumpără maşină electrică

Mai scumpă la preț, dar mai economică la consum, prima mașină electrică folosită de o școală de șoferi dn Gherla a intrat deja pe teren.

De câteva zile, cei care fac școala pentru obținerea permisului de conducere la Gherla pot opta pentru învățarea condusului pe un Smart electric.

Primii viitori șoferi au urcat deja la volan, iar impresiile sunt dintre cele mai bune. Mașina, care a costat 23.500 de euro, are doar două pedale – accelerație și frână și este destinată mai ales celor care în viitorul apropiat vor să își cumpere un astfel de autoturism, cu cutie automată, spune instructorul Dorin Fărcaș. Încărcarea autovehiculului se poate face la priză normală, timp de 8 ore pentru un ciclu complet și are o autonomie de 160 km.

Nouă mașină electrică este prima de acest fel folosită de o școală de șoferi în județul Cluj și, după cunoștințele instructorului, singura în țară.

Școala de șoferi pe mașină electrică este mai scumpă cu aproximativ 20%. „Incercăm  să ținem pasul cu tehnologia și inovația și nu trebuie neglijat nici caracterul ecologic al acestei mașini”, mai spune instructorul. VIDEO in link. Sursa: www.gherlainfo.ro / Scoala Academy- Dorin Farcas

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.