Primul eveniment de Greenskate din Romania, organizat la Oradea

Harris Wallmen, organizatorul evenimentului

Comunitate slalom.ro organizeaza evenimentul Greenskate, pentru prima data in Romania. Evenimentul incurajeaza si celebreaza impactul minim pe care il are longboardingul asupra mediului.

Greenskate, organizat la initiativa unui canadian in tari din intreaga lume, promoveaza acest sport ca fiind si un mijloc de deplasare si de recreere, ecologic si eficient. Primul eveniment de acest gen, din Romania, va avea loc la Oradea, la 15 mai. La ora 14.00, skateri, longboarderi si rolleri si-au dau intalnire in fata statuii Mihai Viteazul din centrul orasului. La ora 14.30, participantii vor porni intr-o plimbare pe aleea de pe malul Crisului Repede, spre podul Decebal si inapoi. La ora 15.30, acestia vor porni spre Ciuperca, la o sesiune de slide si un picnic. “E foarte important ca toti participantii sa poarte un obiect vestimentar verde sau orice fel de obiect verde, pentru a promova ecologia si dragostea pentru natura si skate. Va rog sa purtati, de asemenea, casca si daca aveti si alte protectii. Enjoy the ride!”, a transmis Harris Wallmen, fondatorul comunitatii slalom.ro.

Oradeanul a pus bazele acestei comunitati de mai bine de un an, cu scopul de a promova slalomul. In acest sens, Harris Wallmen a stabilit anul trecut primul record national la slalom special. El a reusit sa parcurga 50 de pontoane in 12,34 secunde. “Inseamna acelasi timp ca fostul record mondial valabil pana de curand”, a declarat atunci Harris Wallmen. Potrivit sportivului, in Romania nu a mai existat o astfel de tentativa, unul dintre motive fiind ca la ora actuala sunt foarte putini practicanti. “In anii ’80 a existat un grup mai mare de practicanti la Sibiu. Eu faceam parte din el. Dupa 1990, insa, nu s-a mai practicat la noi”, a spus oradeanul.

“Am dorit sa incercam stabilirea acestui record nu neaparat ca o mare victorie, ci ca sa provocam si alti slalomisti romani sa incerce asa ceva. Vrem sa atragem atentia asupra acestui sport, sa-l reintroducem in Romania”, a subliniat Harris. Pentru promovarea slalomului, comunitatea de skateri a realizat si un site cu informatii despre acest sport, cele mai bune locuri pentru practicarea lui, echipamente, filmulete si poze.

Vezi video de la evenimentul Greenskate organizat la Hamburg

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente