Primul Festival de Filme ECO din Brasov a avut aproape 600 de spectatori

  0
  460

  Primul Festival de Film ECO organizat in Brasov a avut un succes destul de mare. Dupa cum sustine organizatorii, ABMEE, impreuna cu Primaria Municipiului Brasov, 573 de spectatori au vizionat filmele propuse, filme cu teme ecologiste si de mediu.
  festival de filme eco
  Evenimentul s-a desfasurat in cadrul celei de a doua editii a „Zilelor Municipale ale Energiei Inteligente”. In perioada 4-9 noiembrie s-au contorizat 3 actiuni realizate in premiera in municipiul Brasov. Prima actiune, realizata in premiera pentru municipiul Brasov, a fost un spectacol cu marionete, „Sa salvam energia!”, destinata prescolarilor, produs in colaborare cu Teatrul de Papusi „Arlechino”. La sceneta au fost prezenti aproximativ 150 de copii, majoritatea fiind micutii din grupele mari si pregatitoare de la gradinita HEIDI, insotiti de parinti si educatoare. „Reprezentatia le-a captat atentia micilor spectatori prin mesaje legate de economisirea energiei si protejarea mediului, incercand introducerea inca de la o varsta frageda a conceptului de eco-cetatean. Personajele scenetei le-au explicat micutilor cum trebuie sa se comporte responsabil, demonstrandu-le prin masuri simple pe care le pot adopta, cum pot contribui la salvarea energiei, a resurselor naturale, a mediului inconjurator. Iar la finalul reprezentatiei cei mici au primit cadouri chiar de la primarul Brasovului, George Scripcaru”, ne-an declarat Camelia Rata, directorul executiv al ABMEE Brasov.
  Cea de-a doua actiune in premiera a fost marcata de KRON FILM FEST, primul Festival de Filme ECO din Brasov.
  Pe parcursul a doua zile, Amfiteatrul CP 3 al Universitatii „Transilvania” a gazduit proiectiile celor mai reprezentative pelicule ale momentului, legate de efectele schimbarilor climatice si a incalzirii globale. KRON FILM FEST si-a „delectat”, sau mai degraba „responsabilizat” cei aproximativ 600 de spectatori cu un repertoriu format din „An Inconvenient Truth”, „The 11th Hour”, „Home” si „The Age of Stupid”. Publicul a fost format de elevi ai liceelor si colegiilor nationale brasovene, studenti, dar si cetateni interesati de tematica ECO. La finalul reprezentatiilor, participantii au raspuns unui chestionar si s-a relevat faptul ca se doreste organizarea si a altor editii pe aceasta tema a Kron Film Fest.

  Cea de-a treia premiera a fost reprezentata de proiectia speciala organizata ieri, in Sala de Consiliu a Primariei Brasov, la care au fost invitati angajatii Primariei si a serviciilor publice din subordinea Consiliului Local. Astfel, organizatorii au reusit sa transmita mesajele evenimentului „Zilele Municipale ale Energiei Inteligente” si reprezentantilor municipalitatii.

  Sursa: Buna Ziua Brasov

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.