Primul Smart Fortwo electric vine in 2010

Daimler se pregateste de lansarea primei versiuni electrice a celui mai mic model de oras din gama sa, Smart Fortwo.
Smart Fortwo
Conform declaratiilor Daimler AG, o versiune electrica a lui Smart Fortwo va intra anul viitor in productia de serie. Noul model a fost testat cu brio in Marea Britanie, iar cei de la Daimler au hotarat sa demareze productia acestuia pe o scara mica, livrarile fiind asteptate inca de la inceputul anului viitor.

Testele facute cu versiunea electrica a lui Smart Fortwo au inceput inca de acum 2 ani, iar obiectivul acestora era acela de a analiza fiabilitatea generala a noului vehicul. Noul Smart Fortwo Electric va fi echipat cu un motor electric de 30 kW si va putea sa accelereze de la 0 la 50 km/h in 6.5 secunde.

Noul Smart Fortwo Electric nu are motor termic, filtru de ulei, bujii sau evacuare. Grupul propulsor este format doar din cateva piese mobile, ceea ce conduce la costuri de service mult mai mici fata de un Smart obisnuit. Costul aferent consumului este echivalent cu cel al unui motor cu un consum de 0.78 litri/100 km. In afara de incarcarea bateriei nu exista costuri de intretinere. In functie de modul de utilizare, aceasta poate avea o durata de viata de pana la 10 ani.

Noul model pastreaza toate echipamentele de siguranta disponibile pe un Smart obisnuit. Masina este echipata cu ESP, ABS, dublu airbag, centuri de siguranta pretensionate si celula de siguranta Tridion a vechiului model.

Odata cu intrarea in productia de serie a lui Smart Fortwo Electric, vor incepe si testele cu a doua generatie a acestuia. Noua versiune va avea performante sporite, autonomie mai mare si capacitate de reincarcare mai rapida.

Sursa: Automarket

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente