Jumatate din soferii britanici conduc mai putin in 2009 fata de 2008

Criza economica a afectat pana si obiceiurile soferilor, care si-au redus drumurile cu masina in favoarea mersului pe jos. Primii soferi care au recunoscut acest lucru sunt cei din Marea Britanie.
soferi britanici
Un studiu efectuat in Marea Britanie a relevat faptul ca aproape jumatate din soferii englezi care au fost intervievati au renuntat la folosirea frecventa a automobilului personal. Englezii au preferat sa mearga pe jos sau sa circule cu mijloacele de transport in comun deoarece nu isi mai pot permite sa circule in fiecare zi cu automobilul. Mai exact, 48% dintre soferii intervievati au constatat ca acum conduc mai putin decat obisnuiau sa conduca in urma cu aceeasi perioada a anului trecut, iar 45% dintre acestia au inceput sa mearga mai mult pe jos.

Comportamentul persoanelor intervievate arata ca dezvoltatorii de automobile ecologice au dreptate atunci cand afirma ca automobilele care circula in oras sunt folosite predominant pe distante scurte. Soferii care au participat la acest studiu au declarat ca acum este din ce in ce mai importanta alegerea unui model cat mai economic, 79% dintre acestia fiind de aceasta parere. Studiul britanic a relevat faptul ca 65% dintre persoanele intervievate sunt mai constienti de impactul pe care il au asupra mediului prin faptul ca folosesc prea mult automobilul.

Sursa: Automarket

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente