Hibrizii Toyota ar putea distruge orezariile Japoniei

0
421

Programul de dezvoltare al automobilelor ecologice propus de cei de la Toyota ar putea insemna distrugerea culturilor de orez din zona centrala a Japoniei.
orezarii
Toyota isi pregateste viitorul pe o suprafata de 660 de hectare de culturi de orez aflate in apropierea orasului Shimoyama, aflat la doar 30 de minute de sediul celor de la Toyota. Japonezii planuiesc sa dezvolte un centru de cercetari cu cel putin zece kilometri de piste de testare a automobilelor ecologice.

Planurile celor de la Toyota au atras furia grupurilor ecologice din Japonia, care se declara consternate de faptul ca producatorul nipon va face despaduriri, va distruge culturi de orez vechi de trei sute de ani si va nivela pe alocuri dealuri si munti pentru a face loc noilor facilitati de dezvoltare si testare a modelelor. Toyota nu a vrut sa comenteze aceste acuze primite din partea ecologistilor.

Producatorul Japonez a cheltuit 234 de milioane de euro pentru achizitonarea terenurilor, iar proiectul este estimat sa coste cel putin 734 de milioane de euro. Toyota va continua sa investeasca pentru a-si pastra avansul fata de cei de la General Motors si Honda.

Akio Toyoda, presedintele Toyota a declarat ca planuieste sa conduca masinile fabricate in atelierele constructorului japonez. „Doresc sa fiu un presedinte care se implica”, a mai spus Toyoda.

Sursa: Automarket

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.