Primul succes al Miscarii de Reciclare – Galati

Primul succes al Miscarii de Reciclare - GalatiMiscarea de Reciclare, primul proiect national de educare a publicului larg in privinta reciclarii (ambalaje, DEEE si alte tipuri de deseuri), si-a inceput activitatile pentru vara anului 2009. Primele evenimente cu publicul larg ale programului, patronat de catre Ministerul Mediului, organizat de Roddia si avand ca partener media principal Societatea Romana de Televiziune, au avut loc sambata, 20 iunie, la Galati.

“Militantii” Miscarii de Reciclare au organizat o caravana a biclistilor, distribuind mere verzi si materiale informative, iar seara, evenimentul a continuat in piata din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, unde la cortul special amenajat au avut loc concursuri de creativitate recycle art si de benzi desenate. Atmosfera a fost intretinuta de trupe precum Directia 5, Sarmalele Reci si Drum Cafe.

“Ne-am simtit foarte bine la Galati si am observat ca galatenii au fost foarte receptivi la mesajul Miscarii de Reciclare. Avem asadar niste primi aliati in lupta contra deseurilor reciclabile. Asa cum am mentionat si initial, am reusit sa-i atragem de partea noastra printr-o atmosfera deschisa si primitoare, trupele noastre fiiind dintre cele mai pasnice” a declarat Iulia Sirbu, project manager Miscarea de Reciclare.

Orasele care vor urma in cadrul traseului Miscarii de Reciclare, pe parcursul urmatoarelor luni, sunt Iasi, Sibiu, Cluj, Brasov, Craiova, Constanta, Vama Veche, Costinesti, Mamaia, Timisoara si Bucuresti). In fiecare oras vor avea loc concerte pentru public si evenimente de strada. Printre artistii care vor mai transmite mesajul Miscarii de Reciclare se numara si Timpuri Noi, Omul cu Sobolani, Proconsul si Bere Gratis.

Programul Miscarea de Reciclare este sustinut de Rompetrol, Ursus Breweries, Hotel Vega, Asociatia Environ si Stena DTM. Partenerul media principal al proiectului este Societatea Romana de Televiziune. Parteneri media: Radio Romania, Caminul, Domus, Planul casei mele, Util, Casa Mea, Sapte Seri, Romania Libera, www.eva.ro, www.ecomagazin.ro

www.miscareadereciclare.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente