Principalele 20 de locuri ale planetei amenintate de incalzirea globala

Temperaturile devin din ce in ce mai ridicate in fiecare an iar acest lucru inseamna ca vom vedea schimbari dramatice pe planeta. Pentru cateva zone norocoase, aceste schimbari vor fi in bine, ca de exemplu, pentru British Columbia, care spera ca cele cateva grade in plus ii vor aduce o clima mediteraneana ce ii va permite maximizarea profitului scos din vinuri. Pentru majoritatea locurilor, insa, schimbarile vor fi in rau.

Cele mai amenintate locuri de catre incalzirea globala sunt atat regiuni turistice cat si zone importante ale economiei lumii.

Printre primele locuri amenintate se afla insula Palau, din Micronesia, denumita recent una dintre cele sapte minuni acvatice ale lumii. Si Marea Bariera de Corali va avea de suferit datorita schimbarilor climatice, ramanand fara… corali. Maldivele, insulele Virgine, insulele Cook si Galapagos, barierele de corali din Belize si din Marea Rosie sunt si ele in topul listei.

La aceste zone se adauga si un mare numar de orase, extrem de importante pe harta lumii: Tokyo, Londra, New York, New Orleans si Jakarta.

Una dintre situatiile cele mai grave o reprezinta India. Nu doar o insula sau un oras este grav amenintat, ci intreaga tara.

Parcul national Yellowstone si Lacul Ghetarului din SUA, muntele Kilimanjaro si lacul Baikal, ghetarul Columbia din Alaska si Valea Mortii din SUA, toate aceastea se vor transforma din cele mai frumoase locuri ale Pamantului in regiuni pline de suferinta.

Sursa: Realitatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente