Printul Charles aduce in Romania statia de epurare pe baza de stuf

Statia de epurare eco adusa in Romania de fundatia printului Charles se bazeaza pe o idee simpla, folosita de ani buni in multe state europene: stuful curata apele murdare.la Viscri

Fundatia “Mihai Eminescu”, patronata de Printul Charles de Wales, a demarat la Viscri, judetul Brasov, lucrarile pentru o statie ecologica de epurare a apelor. Statia este un proiect pilot, fiind prima din tara care utilizeaza stuful pentru tratarea apelor uzate. “Este un proiect mai amplu, prin care apele reziduale sunt curatate prin stuf. Proiectul pilot a fost finantat de o fundatie a Printului Charles si a demarat deja in prima faza. Au fost realizate lucrarile de canalizare necesare colectarii apelor uzate din sat. Acum urmeaza construirea statiei in sine, care va fi formata din patru lacuri artificiale. In doua dintre ele vom planta stuf”, a declarat pentru bzb.ro Caroline Fernolend, directorul Fundatiei “Mihai Eminescu”.

Fundatia “The Prince”s Charities”, pe care printul o patroneaza in Anglia, a donat 400.000 de lire sterline pentru realizarea canalizarii in Viscri. Asemenea statii de epurare exista de mult timp in Franta, Belgia, Germania sau Cehia si se preteaza localitatilor mici, de maxim 1.000 de locuitori.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,191FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente