Problemele de mediu din Iasi, in atentia Comisiei Europene

Problemele de mediu din Iasi, in atentia Comisiei Europene

Comisarul Benoit Adler, seful delegatiei Comisiei Europene pentru Mediu in Romania, a cerut grafice legate de implementarea proiectelor pe POS Mediu la Iasi, in doua saptamani urmand a fi trimis un memoriu justificativ pentru solutiile tehnice. Proiectul de modernizare a retelei de termoficare, conceput in 2008, are contracte semnate pe doar 12% din bugetul total aprobat, adica 253 de milioane de lei.

Un grafic furnizat de municipalitate arata ca valoarea totala a investitiilor pe POS Mediu aprobate se ridica la 253 de milioane de lei. Pentru lucrarile propriu-zise, bugetul alocat era de 244 de milioane de lei, fiind demarate lucrari in valoare de doar 23,16 milioane de lei, adica circa 10%.

In ceea ce priveste cheltuielile pe servicii, din totalul de 9 milioane de lei alocate, s-au incheiat contracte de 7,42 milioane de lei, pentru asistenta tehnica, dirigentie de santier, proiectare si audit. Incheierea tuturor contractelor de servicii s-a realizat cu o economie de circa 1,5 milioane de lei. Cele 30,5 milioane de lei pe care municipalitatea a reusit sa le investeasca, din totalul de 244 milioane de lei de la Uniunea Europeana, arata un procent de doar 12% in ceea ce priveste absorbtia fondurilor pe POS Mediu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente