Porumbul OMG e toxic, spune revista internationala de toxicologie “Food and Chemical Toxicology”

Porumbul OMG e toxic!

Revista internationala de toxicologie “Food and Chemical Toxicology” a publicat online un raport al unor cercetatori francezi care arata ca porumbul modificat genetic este toxic pentru animale (sobolani de laborator).

Cercetatorii au studiat efectele porumbului OMG NK603 produs de compania Monsanto pe un lot de 200 de sobolani, timp de 2 ani. Sobolanii au fost hraniti cu porumb OMG – tratat in unele cazuri cu ierbicidul de la Monsanto Roundup. Prin comparatie cu grupul martor, care a mancat porumb nemodificat genetic, sobolanii au murit mai tineri si au dezvoltat tumori canceroase de doua-trei ori mai numeroase.

Este pentru prima data in lume cand un OMG si un pesticid au fost evaluate din punctul de vedere al impactului asupra sanatatii timp mai indelungat decat au facut-o agentiile sanitare, guvernele si industria – afirma prof. Seralini, citat de postul de televiziune France 24 (19 septembrie).
El spune ca porumbul OMG NK603 ai firmei Monsanto nu a fost testat pana acum decat pe o perioada de 3 luni, o perioada prea scurta pentru a se detecta aparitia tumorilor.

Testele acutale sunt cele mai bune care se pot face inainte de a se initia testarea pe oameni, sustine cercetatorul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente